Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Neovlivnili jsme utkání, vzkazuje fotbalový Jankov. Distancují se i hráči

Nepodíleli jsme se na nekalých praktikách. To vzkazují hráči, členové realizačního týmu i vedení SK Jankov v reakci na nedělní utkání krajského přeboru. Klub vyzval každého, kdo má informace o úmyslném ovlivnění utkání, ať se obrátí na vedení krajského fotbalového svazu.

Internetem se od víkendu šíří video, které zachycuje výkon rozhodčích při utkání jihočeského krajského přeboru. V Jankově nastoupili fotbalisté Semic a nejen oni se podivovali nad rozhodnutími sudích. Domácí nakonec vyhráli 4:3, což jim pomohlo...

O utkání krajského přeboru v Jankově, kam přijeli fotbalisté Semic, se mluví od uplynulého víkendu. Domácí vyhráli 4:3. Na internetu se pak řešil sestřih některých momentů. K nim se pak vyjádřila komise rozhodčích, která už ve středu večer tři rozhodčí vyškrtla s krajské listiny rozhodčích pro tuto sezonu, informovala Budějcká Drbna.  

Dvakrát měli rozhodčí chybně signalizovat ofsajd před tím, než hostující fotbalisté Semic vstřelili gól. Na opačné straně naopak nesignalizovali ofsajd při brance Jankova. Chybně měl být odpískán také pokutový kop pro Jankov z 59. minuty.

Celá trojice se podle komise dopustila řady pochybení a významně ovlivnila utkání. „KRaD vyjadřuje velké zklamání nad výkonem rozhodčích, který poškodil renomé Jihočeského fotbalového prostředí, všech rozhodčích, delegátů a členů komise rozhodčích,“ napsal ve zprávě Jiří Pečenka, předseda komise rozhodčích.

V úterý odpoledne se k věci za svou osobu vyjádřil pro Budějckou Drbnu Petr Maxa, který je mimo jiné vedoucím jankovského mužstva. Ten vzkázal, že hráči ani realizační tým nemají s incidentem nic společného.

Rozhodčí připravili tým o dva góly, tvrdí komise. Nespojujte s tím hráče, říká šéf mužstva

Jihočeská komise rozhodčích a delegátů zveřejnila vyjádření k výkonu rozhodčích při utkání krajského přeboru v Jankově. Kromě tří špatně vyhodnocených ofsajdů se měli dopustit řady pochybení. Domácí nakonec při boji o záchranu vyhráli 4:3....

Dnes se na svém webu vyjádřil klub prostřednictvím tiskové zprávy. Klub v úvodu vyjádřil upřímnou lítost nad událostmi z posledních dní a především nad nedělním utkáním

„Klub se brání jakýmkoliv nařčením z úmyslného ovlivnění zmiňovaného utkání. Nikdo z vedení, realizačního týmu či dokonce z hráčů, ani nikdo jiný v klubu působící či pro klub pracující, se nikterak nepodílel na nekalých nebo nečistých praktikách ohledně ovlivnění nedělního zápasu a rezolutně se od těchto nařčení distancuje! Lživá mediální mašinérie silně poškozuje nejen dobré jméno klubu, ale především hráče samotné, kteří v něm působí a celá aféra dopadá do jejich soukromých životů,“ stojí v prohlášení. 

Už v úterý se k věci vyjádřilo také vedení krajského fotbalového svazu. Předseda Tomáš Pintér vyzval každého, kdo by měl informace o případném ovlivnění nedělního či jiného utkání, aby se na něj obrátil. 

K tomu vyzval také jihočeský klub. „Proto klub vyzývá každého, kdo má jakékoliv informace či snad přímo důkazy o úmyslném ovlivnění nedělního utkání, nechť se obrátí buď na předsedu KFS Jč. kraje pana Tomáše Pintéra, který k tomu sám vyzval ve svém prohlášení, nebo rovnou na policii ČR. Klub je připraven v této věci spolupracovat, ale zároveň i hájit své jméno a zvažuje právní kroky proti těm, kteří se úmyslně, smyšleně a bez jakýchkoliv důkazů pokusili pošpinit SK Jankov,“ uvedli jankovští. 

Od toho, co se v neděli odehrálo, se veřejně distnacují také někteří hráči. Byl mezi nimi například Daniel Kočer„Děláme a hrajeme fotbal pro zábavu a žízeň jako každý, kdo fotbal miluje a nemáme zapotřebí jakýmkoli způsobem dehonestovat fotbal, klub, nás samotné a samotné fair-play. Každý rozumný člověk výše zmíněné chápe a nedělá závěry, na základě kterých útočí jak na klub, tak na nás hráče,“ napsal na svůj facebookový profil. 

Nepochopení nad výkonem neskrýval po zápase ani trenér FC AL-KO Semice Marcel Nousek. „Jedním slovem hnus. Zažil jsem toho hodně. Myslím si, že jsme byli jasně lepším týmem a tři vstřelené společně se dvěma neuznanými jsou toho důkazem. Branky domácích padaly ze sporných momentů a těžko se hledají slova pro něco takového, co se dělo v Jankově. Druhý poločas jsme spíše krotili emoce našich hráčů a musím pochválit kluky za udržení nervů. Pro nás, jako nováčka soutěže, tohle byla „příjemná“ novinka, které se nám dostalo,“ citoval jeho slova fotbalový server Fotbal u nás.

Jankov je nyní s 21 body předposlední, na Prachatice drží šestibodový náskok. Do konce sezony zbývají tři kola. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky fotbal, jankov, semice, jihočeský kraj, prachatice, rozhodčí, sport, komise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neovlivnili jsme utkání, vzkazuje fotbalový Jankov. Distancují se i hráči  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.