Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Rezerva Dynama zakončila sezonu výhrou. Vystřílel si písecký Kalousek nové angažmá?

V závěru sezony si zlepšil náladu B tým českobudějovického Dynama, který doma vyhrál 3:0. Prohrou se s uplynulým ročníkem rozloučili písečtí fotbalisté. Jasno je také o kompletním pořadí v divizní soutěži.

Fortuna ČFL A

Rezerva Dynama porazila Králův Dvůr díky dvěma brankám Zíky, jednou se trefil Böhm. „K zápasu jsme se chtěli postavit se vší vážností a zvládnout ho. Z toho pohledu jsme splnili to, co jsme si před zápasem řekli. Navíc jsme uhráli nulu. Úspěšné jaro jsme zakončili dobrým výsledkem,“ shrnul pro klubový web trenér Dušan Žmolík.

Polvtavská FA porazila doma Písek 4:1. Tři branky nastříleli domácí už po 31. minutách. „Náš výkon byl strašidelný a jsem z toho dost rozhozený,“ reagoval smutně kouč Milan Nousek pro klubový web

Jednou se trefil Marek Kalousek. Ten letos ve třetí lize nastřílel celkem 16 branek a stal se třetím nejlepším střelcem soutěže. K tomu přidal sedm asistencí. I proto by mohl Písek v létě opustit. Podle informací Budějcké Drbny má o něj zájem například druholigové Táborsko. Třiadvacetiletý Kalousek je odchovancem Dynama. Odtud zamířil v roce 2021 právě do Písku. Písek končí na 9. místě, rezerva českobudějovického Dynama je po postupu do ČFL na 12. příčce. 

Fortuna Divize A

V divizní soutěži se dohrávala některá utkání. Soběslav remizovala v Mariánských Lázních 1:1. Katovičtí porazili Hořovice 3:1. Katovický klub včera zároveň potvrdil, že v klubu končí trenér Přemysl Šroub. 

„Děkujeme oběma trenérům za odvedenou práci pro náš klub a nejen do dalších angažmá jim přejeme jen to nejlepší. Přemkovo působení u nás v Katovicích bylo celkově velmi úspěšné a věřím, že mu pomůže v další trenérské kariéře. O změnách v kádru budeme informovat brzy,“ vzkázal šéf klubu Tomáš Hajdušek.

Důvodem je nevydařené jaro. Novým trenérem je Luboš Vašica, který naposledy trénoval Osek. Působil také v Přešticích či Rokycanech. Katovičtí byli po podzimu druzí, na jaře ale začali ztrácet. „V době, kdy jsem trénoval Mýto, jsme nastupovali proti sobě, takže mám Katovice velmi dobře zmapované. Pokud jsem měl navíc volno, jel jsem se na ně podívat. Většinu hráčů znám a prakticky znám i hráče, kteří by teoreticky měli přijít a posílit nás,“ řekl Vašica pro klubový facebookový profil. 

Na konci sezony je tak první Lom s náskokem devíti bodů na druhou Soběslav. Fotbalisté Katovic jsou pátí a Český Krumlov po postupu do divizní soutěže uhrál osmou příčku. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezerva Dynama zakončila sezonu výhrou. Vystřílel si písecký Kalousek nové angažmá?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.