Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Potvrzeno. Jan Podroužek bude sportovním ředitelem Dynama

Českobudějovické Dynamo bude mít od léta nového sportovního ředitele. Funkce se ujme dosavadní šéf fotbalové sekce deníku Sport Jan Podroužek. Jihočeský rodák se tak po více než 10 letech vrací zpět do regionu.

Posila do vedení Dynama? Jihočeši řeší příchod novináře Jana Podroužka

Pro jihočeský klub to může být přestup léta, i přestože tahle posila nezamíří do kabiny. Vedení českobudějovického Dynama vyjednává s novinářem a Jihočechem Janem Podroužkem, který je šéfem fotbalové sekce deníku Sport.

Informaci, kterou zveřejnila jako první Budějcká Drbna, potvrdil Jan Podroužek v podcastu Kudy běží zajíc. „Je to pravda. Jsme domluveni víceméně na všem. Myslím, že už nemá smysl to tajit. Teď se jen řeší oficiální nástup,“ řekl Podroužek. 

Ten zároveň přiznal, že ho nyní čeká výzva, o které snil. „Měl jsem období, kdy jsem přestal, ale poslední rok až rok a půl jsem nad tím začal znovu přemýšlet. Táhlo mě to,“ svěřil se. 

Budoucí sportovní ředitel zároveň naznačil, co ho v nové funkci čeká. Na úvod řekl, že nepřichází, aby něco aktuálního bořil. „To, co tam teď je, funguje minimálně posledního půl roku v režimu, který je mi blízký. Z mého pohledu se to dá jen posilovat. Velkou roli v tom hraje složení realizačního týmu, což má nesmírně dobré dopady na ostatní lidi v týmu. Může to mít také dopady na budoucí ekonomiku klubu,“ řekl Podroužek.

Klub se podle něj bude snažit hledět do budoucnosti a plánovat na delší časové období. S majitelem klubu Vladimírem Koubkem budoucí manažer věří, že by se Dynamo mohlo stát v horizontu dvou až tří let samofinancovatelným klubem.

Oficiálně by měl Podroužek podle informací redakce nastoupit do funkce v průběhu července či na konci tohoto měsíce. Už nyní se ale částečně podílí na přípravě Dynama před nadcházející sezonou. 

Do loňského února zastával post sportovního manažera Tomáš Sivok, poté tuto roli podle klubového webu převzal generální sekretář Milan Čadek.

Dynamo po sezoně opustili Michal Škoda, Patrik Čavoš, Benjamin Čolić, Matej Mršić, Lukáš Skovajsa, kterým skončila smlouva. Do Táborska zamířil brankář Daniel Kerl. Klub naopak posílil Jan Suchan z druholigové Vlašimi, který v uplynulé sezoně nastřílel 15 branek. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Štítky dynamo, jan podroužek, sportovní ředitel, české budějovice, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzeno. Jan Podroužek bude sportovním ředitelem Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.