Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Zm*dství, zlobí se šéf krajského fotbalu po nařízené penaltě ve třetí lize

, aktualizováno 21. srpna 2023, 14:44

Bez bodu zůstává po třech kolech rezerva Dynama, která o víkendu prohrála na hřišti pražské Admiry. Vítěznou branku si domácí připsali po penaltě, kterou nařídil rozhodčí v nastavení 1. poločasu. Ostře na ni reagoval krajský předseda Tomáš Pintér. Věc bude zítra řešit komise rozhodčích, zjistila Drbna.

Fotbalista, starosta Plané a jihočeský krajský předseda Tomáš Pintér se do rozhodnutí rozhodčího pustil na sociální sítí X, dříve Twitteru. Reagoval na dění z utkání Admiry Praha s rezervou Dynama, které domácí Admira vyhrála 2:1.

Ve svém vyjádření použil i slovo "zm*dství". „Doufám že se s ním pane hejtmane a předsedo KRaD ŘKČ naložíte, že tyhle lidi už nebudou prznit fotbal! vzkázal Pintér a označil předsedu komise Rudolfa Špotáka.

„S pravidelností se toto děje v ČFL a divizích opakovaně. Veškeré “zlo” se koncentruje z Řídící komise Čechy. Většina těch problémových rozhodčích zůstala v ŘKČ. Bohužel se s tím dlouhodobě nic systémově nedělá. Od klubů se dozvídáme, že se tohle v ČFL a divizní soutěži děje běžně. Pokud tam takoví lidé budou, nikam fotbal neposuneme. Můžeme se tady v klubech stavět na hlavu a snažit se dělat fotbal pořádně, vychovávat mládež a podobně, ale tohle na fotbal a nás pak háže hrozné světo,“ řekl pro Drbnu Pintér, který zveřejnil záběr z konce 1. poločasu, kde došlo ke kontroverznímu rozhodnutí sudího. 

Na jeho tweet reagovali i další osobnosti z fotbalového prostředí. „Takhle se dál neposuneme, pokud tam budou pořád tyhle lidi,“ napsal bývalý reprezentant Jan Rajnoch„Penalta, kterou svět neviděl,“ vyťukal do mobilu komentátor O2 TV Petr Svěcený.

Drbna kontaktovala zástupce Komise rozhodčích z Řídící komise pro Čechy. Na dotaz redakce reagoval Rudolf Špoták, který je předsedou této komise. „Utkáním se budeme zabývat na zítřejším jednání komise rozhodčích. Zároveň čekáme na zprávu delegáta utkání i video pořizované domácím oddílem,“ odepsal na dotaz Drbny.

Rozhodčí připravili tým o dva góly, tvrdí komise. Nespojujte s tím hráče, říká šéf mužstva

Jihočeská komise rozhodčích a delegátů zveřejnila vyjádření k výkonu rozhodčích při utkání krajského přeboru v Jankově. Kromě tří špatně vyhodnocených ofsajdů se měli dopustit řady pochybení. Domácí nakonec při boji o záchranu vyhráli 4:3....

„Samozřejmě to budeme projednávat. Včera večer se to ke mně hned dostalo. Kolegové to mají taky všichni. Zítra máme komisi, takže určitě to projednávat budeme,“ reagoval další člen komise Jiří Ulrich.

V pondělí se k události vyjádřil také domácí klub prostřednictvím tiskové zprávy. V ní Admira vyjádřuje politování a současně se distancuje od sledu událostí v závěru 1. poločasu.

Rozhodl podle vás rozhodčí správně o penaltě proti rezervě Dynama?

Celkem hlasovalo365 čtenářů

„Kontroverzní rozhodnutí o nařízení pokutového kopu a především nastavení času nad rámec základní hrací doby 1. poločasu považujeme za velmi nešťastné. Tato mediálně velmi šířená událost neprávem znehodnocuje výkon našeho mužstva v utkání a především nezaslouženě vrhá velmi špatné světlo na klub FK Admira Praha z.s. jako takový,“ vzkázal Výkonný výbor FK Admira. Dynamo se k incidentu prostřednictvím svého webu nevyjádřilo. 

Prostřednictvím sociálních sítí se vyjádřil také Petr Fousek, předseda Fotbalové asociace České republiky. 

„V souvislosti s tímto konkrétním videem a zápasem mě z fotbalového prostředí oprávněně kontaktovala spousta lidí. To, co jsem viděl, je naprosto nepřijatelné. Z úsilí o důvěryhodnost fotbalu, o kterou dva roky bojujeme, v žádném případě neslevíme. Třetí liga (ČFL) spadá do kompetence Řídící komise pro Čechy a její komise rozhodčích, ale jednoznačně očekávám, že tyto komise vyvodí v tomto případě nekompromisní závěry,“ sdělil.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, sport, rozhodčí, praha, české budějovice, admira, dynamo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Předseda Fousek je pohoršen, takže jistě podá TO, aby PČR mohla prozkoumat kdo a kde si vsadil na +1,5 gola v první půli. Pokud se neozvou samotné sázkovky.

Pondělí, 21. srpna 2023, 18:31Odpovědět

Libor Matoušek

Fevoluce se zastavila někde v půlce a je jasné, že snaha za očistu fotbalu musí pokračovat. V opačném případě bude český fotbal přicházet o amatérské hráče, základnu tvořenou dětmi, ze kterých se mohou vyklubat budoucí reprezentanti. Tak jednoduché to je. Řada rodičů volí jiné sporty právě z důvodů prohnilosti prostředí fotbalu a hokeje.

Pondělí, 21. srpna 2023, 14:58Odpovědět

Michael Daněk

Jenže jsou vůbec podobné systémové změny v silách Fevoluce?

Pondělí, 21. srpna 2023, 15:17Odpovědět

Michael Daněk

Myslím, že už dnes má nějaká z českých sázkové jasno, jestli tam bylo "podezřele" naloženo nebo ne. Ty kontrolní mechanismy fungují velmi dobře....

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:54Odpovědět

Augustin Panský

Kouknul jsem na to video, no to je tedy opravdu hnus, je na místě zapojit i orgány činné v tr. řízení, to smrdí na hodně velkou dálku.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:25Odpovědět

VIDEO: Zm*dství, zlobí se šéf krajského fotbalu po nařízené penaltě ve třetí lize  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.