Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Táborsko remizovalo s Vyškovem. Divizní derby vyhrál Jindřichův Hradec

Spíše nevydařený víkend za sebou mají jihočeské fotbalové kluby. Táborsko sice vybojovalo remízu proti Vyškovu, prohru ale zapisují fotbalisté Písku, rezervy Dynama i Táborska. V divizní soutěži došlo na první jihočeské derby, Jindřichův Hradec v něm porazil Soběslav.

Fortuna:Národní liga

Táborsko si chtělo po prohře v Jihlavě spravit náladu. To odmítl Metsoko z Vyškova, který Moravany poslal do vedení. Jihočeši se ale doma nevzdali.

Nakonec se dočkali vyrovnání, když se z penalty prosadil Bojan Dordić a srovnal na konečných 1:1. „Jsem maximálně spokojený s nasazením a s tím, jak takticky tým zvládl ten zápas. Soupeř disponuje hráči, kteří jsou na tom dobře rychlostně a individuálně, mají výborný první dotek. Podle mě to je suverénně nejlepší tým soutěže,“ vzkázal trenér Táborska Roman Nádvorník pro klubový facebookový profil. Jihočeši jsou tak nyní ve druhé lize čtvrtí. 

Fortuna ČFL A

Písečtí fotbalisté vyzvali rezervu Plzně. Od 24. minuty dokonce vedli, ale pak čtyřikrát inkasovali a sami už žádnou branku nepřidali. 

„Narazili jsme na velice kvalitního soupeře a bohužel jsme schytali pořádnou dardu. Sice jsme vedli, aktivita domácích byla ale tak velká, že jsme to naše nadějné vedení nedokázali dlouho udržet. Nebyli jsme důslední v obrané činnosti a soupeř nás potrestal. Z naší strany to bylo nepovedené utkání a výsledek hovoří jednoznačně,“ zhodnotil pro klubový web trenér Milan Nousek

Admira Praha doma porazila B-tým Dynama 2:1. Za Česé Budějovice se prosadil pouze Jan Malecha. Od pondělního rána se však na sociálních sítích řeší rozhodnutí rozhodčího, který v závěru 1. poločasu nařídil při nejmenším velmi spornou penaltu. Písek je desátý, Dynamu patří bez bodu předposlední příčka.

Bez bodu zůstává po třech kolech rezerva Dynama, která o víkendu prohrála na hřišti pražské Admiry. Vítěznou branku si domácí připsali po penaltě, kterou nařídil rozhodčí v nastavení 1. poločasu. Ostře na ni reagoval krajský předseda Tomáš...

V pondělí se k události vyjádřil také domácí klub prostřednictvím tiskové zprávy. V ní Admira vyjádřuje politování a současně se distancuje od sledu událostí v závěru 1. poločasu. 

„Kontroverzní rozhodnutí o nařízení pokutového kopu a především nastavení času nad rámec základní hrací doby 1. poločasu považujeme za velmi nešťastné. Tato mediálně velmi šířená událost neprávem znehodnocuje výkon našeho mužstva v utkání a především nezaslouženě vrhá velmi špatné světlo na klub FK Admira Praha z.s. jako takový,“ vzkázal Výkonný výbor FK Admira.

Fortuna Divize A

V divizní soutěži porazil Jindřichův Hradec Soběslav 2:0, Český Krumlov doma padnul s Aritmou Praha 0:2 a Katovičtí si přivezli třígólový příděl z Mariánských Lázní. Z jihočeských klubů je na tom nejlépe pátý Jindřichův Hradec. Soběslav je desátá, Katovice třinácté a Český Krumlov předposlední.

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko remizovalo s Vyškovem. Divizní derby vyhrál Jindřichův Hradec  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.