Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Admira chce po sporné penaltě opakovat zápas s Českými Budějovicemi. Fortuna chystá trestní oznámení

Fotbalový klub Admira Praha navrhl znovu sehrát domácí třetiligový zápas s rezervou Českých Budějovic (2:1), který poznamenala kontroverzní penalta nařízená hlavním rozhodčím Michalem Patákem. Pražský celek nabídl anulování výsledku a nový termín 30. srpna od pěti odpoledne.

Vzhledem ke známým okolnostem utkání FK Admira Praha - České Budějovice B a v zájmu regulérnosti soutěže navrhuje FK Admira Praha anulování výsledku a sehrání nového utkání. Samozřejmě po dohodě s SK Dynamo České Budějovice a řídícím orgánem soutěže," stojí v prohlášení FK Admira Praha.

Kontroverzní situace nastala na konci první půle nedělního utkání skupiny A České fotbalové ligy. Českobudějovický Jakub Pařízek očividně čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého, k překvapení všech aktérů ale Paták odpískal pokutový kop. Z něho v 10. minutě nastavení Miroslav Horák zvýšil na 2:0. Avizovány přitom byly jen tři nastavené minuty.

Musí se hrát, říkal nám rozhodčí. Brankář Dynama Andrew popisuje utkání s Admirou

Právě proti němu se zahrávala penalta, o které mluví od pondělí celé fotbalové Česko. Devatenáctiletý Colin Andrew pro Budějckou Drbnu popisuje, jak viděl dění na hřišti pražské Admiry. Když se o tomhle nebude mluvit, bude se to opakovat, říká...

SK Dynamo České Budějovice souhlasí s návrhem Admiry Praha, uvedl klub na svém webu. „Dynamo v zájmu regulérnosti soutěže a v zájmu klubu souhlasí s návrhem na anulování výsledku a sehrání nového utkání a v celé záležitosti se podrobí rozhodnutí orgánů Fotbalové asociace České republiky,“ uvedli Jihočeši v tiskové zprávě. 

Záběry sporného momentu se objevily na sociálních sítích a následně zareagovala i Fotbalová asociace ČR. V úterní tiskové zprávě uvedla, že chystá trestní oznámení na neznámého pachatele, její předseda Petr Fousek podá podnět k etické komisi a případem se také bude zabývat na nejbližším zasedání výkonný výbor. Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy Patáka vyřadila z listiny pro amatérské soutěže.

Rozhodčí Michal Paták po kontroverzní penaltě v nedělním utkání ČFL na hřišti Admiry Praha vystoupil z FAČR, asociace ho tím pádem nemůže trestat.

Sázková kancelář Fortuna, která je hlavním partnerem nejvyšší soutěže, FAČR sdělila, že zaznamenala nezvyklé množství podezřelých sázek na utkání. Společnost bude informovat ministerstvo financí a chystá trestní oznámení.

Komise rozhodčích sudího Patáka po kontroverzní penaltě vyřadila z listiny

Sudí Michal Paták si už v soutěžích Fotbalové asociace ČR nezapíská. Po kontroverzní penaltě, kterou nařídil v osmé minutě nastavení první půle nedělního utkání ČFL mezi Admirou Praha a "béčkem" Českých Budějovic, ho komise rozhodčích Řídící...

Sedmačtyřicetiletý Paták během 13 sezon v první lize odpískal jako hlavní rozhodčí 185 zápasů a na mistrovství Evropy 2016 ve Francii působil jako brankový sudí. V červenci téhož roku ho komise rozhodčích pod vedením Poláka Michala Listkiewicze kvůli několika kontroverzním rozhodnutím vyřadila z listiny pro profesionální soutěže. Poté nastoupil do Příbrami jako sportovní ředitel.

Jste pro, aby se kvůli kontroverznímu nařízení penalty opakoval zápas mezi Admirou Praha a Českými Budějovicemi B?

Celkem hlasovalo193 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Youtube Milan Novák

Štítky fotbal, Admira Praha, České Budějovice B, sázková kancelář, rozhodčí, penalta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Admira chce po sporné penaltě opakovat zápas s Českými Budějovicemi. Fortuna chystá trestní oznámení  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.