Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Musí se hrát, říkal nám rozhodčí. Brankář Dynama Andrew popisuje utkání s Admirou

Právě proti němu se zahrávala penalta, o které mluví od pondělí celé fotbalové Česko. Devatenáctiletý Colin Andrew pro Budějckou Drbnu popisuje, jak viděl dění na hřišti pražské Admiry. Když se o tomhle nebude mluvit, bude se to opakovat, říká mladý brankář.

Bez bodu zůstává po třech kolech rezerva Dynama, která o víkendu prohrála na hřišti pražské Admiry. Vítěznou branku si domácí připsali po penaltě, kterou nařídil rozhodčí v nastavení 1. poločasu. Ostře na ni reagoval krajský předseda Tomáš...

Penalta, kterou svět, neviděl. I tak někteří hodnotí rozhodnutí sudího z utkání mezi Admirou Praha a rezervou českobudějovického Dynama. Budějcká Drbna o bizarní situaci informovala v pondělí na základě ostré kritiky Tomáše Pintéra, šéfa krajského fotbalu na jihu Čech. 

Nad výkonem rozhodčího Michala Patáka se podivuje široká fotbalová veřejnost. To platí i pro devatenáctiletého Colina Andrewa, který byl při diskutovém utkání mezi třemi tyčemi B-týmu Dynama.

„V první momentu mi znělo v hlavě, proč pan Paták písknul faul na našeho hráče, vždyť bysme šli do protiútoku. Podíval jsem se na pana rozhodčího a vidím, že ukazuje na pokutový kop. V tu chvíli přišla průtrž emocí, přeci jen Pařez (Jakub Pařízek, který se podle rozhodčího dopustil faulu, pozn. redakce) se hráče ani ve snu nedotkl,“ popsal pro Budějckou Drbnu Colin Andrew.

Zápas se dohraje na policii
Fotbalová asociace České republiky (FAČR) se zabývá víkendovým zápasem třetí ligy mezi Admirou Praha a Dynamem České Budějovice B (2:1). Dnes FAČR přijala informaci sázkové kanceláře Fortuna o podezřelých sázkách na toto utkání. Fortuna vzhledem k neobvyklému množství přijatých sázek ze zákona bude informovat ministerstvo financí a chystá trestní oznámení, uvedla asociace v tiskové zprávě. Předseda Petr Fousek vzkázal, že je ještě hodně práce v odstraňování odporností z fotbalu.

Ten podle svých slov cítil, že se něco děje na základě průběhu prvního poločasu. 

„Poté přišla první žlutá karta jen za špatný pohled, ale to jsem ještě nebral na vědomí, že se něco děje. Pomalu jsem si začal všímat, jak pan Paták píská každý malý kontakt pro domácí. Pak přišli dvě šance, které nám pomezní sudí odmával a bylo mi to jasné,“ vzpomíná brankář Dynama, který chytá především za B-tým, ale už se objevuje i v nominaci na ligová utkání A-týmu.

Nejkontroverznější moment přišel v závěru prvního poločasu, kdy rozhodčí odpískal penaltu, nad kterou kroutí hlavou celé fotbalové Česko.

„Faulovaný hráč hrál u nás a šel se přiznat, ovšem pan Paták odvětil, že to viděl. Ať je v pohodě. Když jsme říkali protihráči, ať zakopne penaltu, pan rozhodčí nás opakovaně nabádal, ať ho necháme. Samozřejmě mi opakoval: Musíš mít nohu na čáře při kopu. Furt apeloval na to, že se musí hrát, že vše bude nastavovat. Po zápase si vše obhajoval a vše, co na něj budeme říkat, prý napíše do zápisu,“ vypráví Andrew. 

Podle svých slov mu celý zážitek jistým způsobem znechutil fotbal. Zároveň je ale mladý brankář pyšný na to, jak celý tým zvládl utkání emočně a zápas Jihočeši dohráli bez červené karty a ve druhém poločase zlepšili svůj výkon. Zpětně Andrew věří, že to tým posílí. 

Talentovaný Colin Andrew podepsal v Dynamu svou první profesionální smlouvu

Talentovaný český brankář s nigerijskými kořeny Colin Andrew podepsal v Dynamu svou první profesionální smlouvu. „Jsou to skvělé pocity. Vážím si toho,“ řekl pro klubový web 19letý gólman. Kontakt ho bude držet na jihu Čech do roku 2026.

Rozhodčí by podle něj mohl mít alespoň špatné svědomí. „Když se o tomhle nebude mluvit, bude se to opakovat. Pamatuju si, že už se něco podobného stalo kolikrát. Tímhle šířením a děláním z toho "haló" by se to mohlo omezit. Nakonec bych si přál, aby v při jiném případném momentu, protihráč zakopnul penaltu. Hráči mi v poločase říkali, že o tom nic neví a mrzí je to. Určitě se mohli zachovat jinak, ale to už je jejich rozhodnutí, které respektuji,“ dodává brankář. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, admira, praha, fotbal, sport, rozhodčí, fačr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musí se hrát, říkal nám rozhodčí. Brankář Dynama Andrew popisuje utkání s Admirou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.