Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Komise rozhodčích sudího Patáka po kontroverzní penaltě vyřadila z listiny

Sudí Michal Paták si už v soutěžích Fotbalové asociace ČR nezapíská. Po kontroverzní penaltě, kterou nařídil v osmé minutě nastavení první půle nedělního utkání ČFL mezi Admirou Praha a "béčkem" Českých Budějovic, ho komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy (ŘKČ) vyřadila z listiny pro amatérské soutěže, a zároveň jeho případ předala disciplinární komisi ŘKČ. Na tiskové konferenci o tom informoval předseda komise Rudolf Špoták.

Paták podle komise v nezvykle dlouhém nastavení první půle chybně nařídil penaltu poté, co českobudějovický Jakub Pařízek ve vápně čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého.

Z pokutového kopu Miroslav Horák v 10. minutě nastavení zvýšil na 2:0, zápas nakonec skončil 2:1. Paták navíc do zápisu o utkání nesprávně uvedl, že druhý gól padl v páté minutě nastavení, což komise považuje za pokus o podvod.

Bez bodu zůstává po třech kolech rezerva Dynama, která o víkendu prohrála na hřišti pražské Admiry. Vítěznou branku si domácí připsali po penaltě, kterou nařídil rozhodčí v nastavení 1. poločasu. Ostře na ni reagoval krajský předseda Tomáš...

„S pravidelností se toto děje v ČFL a divizích opakovaně. Veškeré “zlo” se koncentruje z Řídící komise Čechy. Většina těch problémových rozhodčích zůstala v ŘKČ. Bohužel se s tím dlouhodobě nic systémově nedělá. Od klubů se dozvídáme, že se tohle v ČFL a divizní soutěži děje běžně. Pokud tam takoví lidé budou, nikam fotbal neposuneme. Můžeme se tady v klubech stavět na hlavu a snažit se dělat fotbal pořádně, vychovávat mládež a podobně, ale tohle na fotbal a nás pak háže hrozné světo,“ řekl tento týden pro Drbnu krajský předseda jihočeského fotbalu Tomáš Pintér. Právě on zveřejnil video z utkání.

Dnes Drbna zveřejnila slova brankáře B-týmu Dynama Colina Andrewa„Faulovaný hráč hrál u nás a šel se přiznat, ovšem pan Paták odvětil, že to viděl. Ať je v pohodě. Když jsme říkali protihráči, ať zakopne penaltu, pan rozhodčí nás opakovaně nabádal, ať ho necháme. Samozřejmě mi opakoval: Musíš mít nohu na čáře při kopu. Furt apeloval na to, že se musí hrát, že vše bude nastavovat. Po zápase si vše obhajoval a vše, co na něj budeme říkat, prý napíše do zápisu,“ popsal mimo jiné Andrew. 

Musí se hrát, říkal nám rozhodčí. Brankář Dynama Andrew popisuje utkání s Admirou

Právě proti němu se zahrávala penalta, o které mluví od pondělí celé fotbalové Česko. Devatenáctiletý Colin Andrew pro Budějckou Drbnu popisuje, jak viděl dění na hřišti pražské Admiry. Když se o tomhle nebude mluvit, bude se to opakovat, říká...

Fotbalová asociace České republiky (FAČR) se zabývá víkendovým zápasem třetí ligy mezi Admirou Praha a Dynamem České Budějovice B (2:1). Dnes FAČR přijala informaci sázkové kanceláře Fortuna o podezřelých sázkách na toto utkání.

„Fortuna vzhledem k neobvyklému množství přijatých sázek ze zákona bude informovat ministerstvo financí a chystá trestní oznámení,“ uvedla asociace v tiskové zprávě. 

„V posledních dvou letech jsme usilovali o navrácení důvěry v český fotbal a mnohé se nám v této oblasti zdařilo. Tento případ na tomto našem cíli nic nemění, ale zároveň nám ukazuje, že ještě hodně práce v odstraňování těchto odporností z fotbalu zbývá vykonat, a proto přijmeme další opatření. Je nepřijatelné, aby jedno ovlivněné utkání ve třetí lize takto dehonestovalo celý český fotbal,“ vzkázal předseda FAČR Petr Fousek

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky fotbal, čfl, fačr, paták, rozhodčí, dynamo, admira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komise rozhodčích sudího Patáka po kontroverzní penaltě vyřadila z listiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.