Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Záložník Šigut podepsal s Dynamem smlouvu na čtyři roky. Loučí se Čmelík

, aktualizováno 6. září 2023, 13:21

Z Opavy přichází do Českých Budějovic dvacetiletý záložník Samuel Šigut. Reprezentant České republiky do 20 let, který prošel akademií Baníku Ostrava, zatím sbíral zkušenosti především ve druhé lize. Na východ Čech se pak z Dynama přesouvá Lukáš Čmelík.

Čmelík na odchodu z Dynama? Do Hradce Králové ho láká trenér Weber

Přestupové okno se v Česku uzavře a rušno je také na Střeleckém ostrově. Kádr Dynama by mohl opustit slovenský fotbalista Lukáš Čmelík. Podle informací Budějcké Drbny o něj stojí Jozef Weber, se kterým se křídelník potkal kromě Českých Budějovic...

Samuel Šigut začínal s fotbalem ve Frýdku-Místku. Odtud v roce 2018 zamířil do akademie Baníku Ostrava. Následovalo působení v Opavě, kde odehrál přes 60 utkání ve druhé lize. Nastřílel v nich 10 branek a na tři přihrál. 

S Českými Budějovicemi nyní podepsal smlouvu na čtyři roky. „Jsem natěšený. Jsem moc rád, že jsem tady a doufám, že se nám bude dařit," uvedl Šigut pro klubový web.  Šigut by měl být podle informací Budějcké Drbny poslední posilou Dynama v tomto přestupovém období. 

Šigut už se objevil v nominaci na přátelské utkání s rakouským Lincem, kde si mimochodem připsal asistenci na branku křídelníka Alliho. Video z utkání sdílel na svém twitterovém účtu trenér Martin Laciný. Utkání skončilo 5:4 ve prospěch domácího Lince, za Dynamo se třikrát prosadil Alli. Šigut zakončil utkání se dvěma asistencemi. 

Kromě posil řeší vedení Dynama také odchody. Budějcká Drbna informovala o přestupu Lukáše Čmelíka, který dnes potvrdili Jihočeši i zástupci Hradce Králové. „Po odchodu Adama Gabriela jsme cítili, že je třeba přivést posilu na pravý kraj zálohy. Ke konci přestupového období je samozřejmě složité někoho vytipovat a získat. Řešili jsme i další varianty, ale když se naskytla možnost přivést Lukáše Čmelíka z Budějovic, tak jsme napnuli všechny síly k tomu, abychom tento pro mě v pozitivním smyslu překvapivý přestup dotáhli,“ uvedl sportovní ředitel Votroků Jiří Sabou pro klubový web.

Lukáš Čmelík přišel do Českých Budějovic loni. Od té doby odehrál 34 soutěžních utkání, ve kterých si připsal pět branek a čtyři asistence. V minulosti hrál za Žilinu, Dunajskou Stredu, Karvinou a krátce působil také v Polsku či Švýcarsku. 

Důvodem pro odchod Čmelíka je i poměrně silná konkurence na krajích hřiště. Tam zatím Dynamo získalo nejvíce posil, například Pavla Osmančíka, Alena Dejanovice či naposledy Musu Alliho.

Nigerijský křídelník Alli posílil Dynamo. Inteligentní hráč, pochvaluje si Podroužek

Fotbalové České Budějovice dál posilují kraje hřiště. Na Střeleckém ostrově bude v nadcházející sezoně hrát Wale Musa Alli. Dynamo se dohodlo s Brnem na ročním hostování s roční opcí.

V pondělí server inFotbal.cz informoval o jednání mezi Jihočechy a Hradcem Králové. Kromě Čmelíka zmínil web také zájem o mladého útočníka Daniela Haise. „Hradec by měl za dvacetiletého fotbalistu údajně zaplatit kolem 3,5 milionu korun a Dynamo si vyjednalo do smlouvy procenta z příštího přestupu,“ uvedl server. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, samuel šigut, fotbal, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záložník Šigut podepsal s Dynamem smlouvu na čtyři roky. Loučí se Čmelík  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.