Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lvíčata vyzvou Wales. Vždy jsme se mohli opřít o diváky, těší Suchopárka

Důležité utkání v boji o evropský šampionát je před českou fotbalovou reprezentací do 21 let. V Českých Budějovicích se tým trenéra Jana Suchopárka střetně s Walesem. Češi chtějí po prohře na Islandu naplno bodovat v dobře známém prostředí. Zápas začíná v pátek 13. října od 18:00 hodin, vstupenky jsou stále k dispozici.

Tým dorazil na jih Čech v pondělí a kromě Olešníku už trénoval na Složišti či přímo na Střeleckém ostrově. Nyní mají reprezentanti poslední hodiny na to, aby vyladili přípravy na páteční zápas. 

Trenér Jan Suchopárek na dnešní tiskové konferenci varoval před týmem Walesu, který je podle něj velmi nebezpečný. Napadá, je dobře organizovaný a dobře reaguje na herní situace. Nejen to zaznělo z úst trenéra. 

Cestou z večeře volalo neznámé číslo. Šiguta těší nominace, ale chce víc

Gólem zajistil Dynamu bod na hřišti Zlína a za své výkony si vysloužil pozvánku na reprezentační sraz. Záložník Samuel Šigut se dnes připojil k českému výběru do 21 let. Lvíčata vyzvou v Českých Budějovicích v pátek od 18:00 hodin Wales a příští...

Češi jsou ale podle něj dobře připraveni a kromě jiného se soustředili na rychlost a dynamiku. „Věříme, že přerušíme tu jejich šňůru, kdy poměrně dlouho neprohráli (pět utkání, pozn. redakce),“ řekl Jan Suchopárek.

Ten také věří, že se opět zaplní stadion v Českých Budějovicích. „Vždy jsme se tady mohli opřít o výbornou diváckou podporu. Věřím, že teď nezklameme fanoušky a oni nás a podpora bude minimálně stejná jako v předchozích zápasech,“ řekl trenér.

Pochválil také Samuela Šiguta, kterému se daří v dresu českobudějovického Dynama a vysloužil si pozvánku na reprezentační sraz. „Známe ho z Opavy, já si ho pamatuji ještě z Baníku. Je to hráč, který je dobře vybavený technicky i rychlostně. Může být zajímavým žolíkem,“ shrnul kouč. 

Musíme zápas zvládnout, říká kapitán českého výběru do 21 let a hráč pražské Sparty Václav Sejk. Foto: Jakub Bartoš

Na dnešní tiskové konferenci promluvil také kapitán Václav Sejk„Vzadu mají vysoké hráče, i přes tu výšku jsou na tom ale technicky dobře. Vepředu mají dost hráčů, využívají dva útočníky a pod nimi je jejich nejvíce kreativní hráč (Rubin Colwill z Cardiffu, pozn. redakce). Doufám, že to nervózní nebude a začneme aktivně. Zápas bychom si měl vzít a Walesu ukázat, kdo je doma,“ popsal.

Týmy, jako jsou Wales, Island či Dánsko, podle něj hrají kreativně a mají v kádru řadu dobře technicky vybavených fotbalistů. „Všechny ty týmy chtějí hrát fotbal a jsou kvalitní na míči,“ varuje Sejk. Kromě zmíněných zemí je ve skupině ještě Lotyšsko. 

Kapitán a útočník pražské Sparty si uvědomuje, že je před českým týmem těžký zápas. „Vývoj skupiny známe. Víme, o co jde. Musíme tenhle zápas zvládnout. Vždy to tady pro nás bylo úspěšné a dařilo se nám tady. Věřím, že na to navážeme,“ vzkázal útočník před zápasem, který hostí českobudějovický Střelecký ostrov. 

Sejk zatím v lize na branku čeká. V reprezentaci chce být produktivní a pomoci týmu. „Gól v hlavě mám, ale spíš z pohledu toho, že chceme zápas zvládnout. Myslím, že se snažím dělat vše pro to, abych byl připravený na zápasy tady či za Spartu,“ dodal. 

Mezi fanoušky jsou nyní zhruba tři tisíce vstupenek. Další je možné koupit zde či přímo na stadionu. Pokladny se otevřou dvě hodiny před zápasem. 

Na evropský šampionát postoupí přímo vítězové devíti kvalifikačních skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst. Dalších šest mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utkají standardním vyřazovacím způsobem o poslední tři volné pozice.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Bartoš

Štítky česko, reprezentace, fotbal, lvíčata, střelecký ostrov, kvalifikace, sport, wales, dánsko, suchopárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata vyzvou Wales. Vždy jsme se mohli opřít o diváky, těší Suchopárka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.