Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čeští fotbalisté do 21 let po dlouhém oslabení remizovali s Dánskem 0:0

Čeští fotbalisté do 21 let remizovali doma s Dánskem bez branek a nevyhráli ani třetí kvalifikační utkání o postup na mistrovství Evropy v roce 2025 na Slovensku. "Lvíčata" hrála v Českých Budějovicích od 38. minuty v oslabení po vyloučení Matěje Juráska.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka si kvůli další bodové ztrátě zkomplikovali situaci ve skupině I, kde jsou předposlední. Na Wales a Dánsko ztrácejí tři body a na vedoucí Island dokonce čtyři, ostrovní celek navíc odehrál o utkání méně. Skupinu doplňuje Litva.

Jednadvacítka v úvodních dvou zápasech prohrála před měsícem na Islandu 1:2 a v pátek doma remizovala s Walesem 1:1. V obou případech přišla o body gólem v nastavení.

„Měli jsme dvě tři situace, kdy jsme mohli skórovat, ale zápas jsme neměli pod kontrolou, jak jsme chtěli, vinou vyloučení. Hráči zaslouží pochvalu za to, jak to v oslabení zvládli. Odvedli maximum od brankáře po útočníky. Vyloučení změnilo ráz celého zápasu, ale viděli jsme některé výborné individuální výkony," citoval web Fotbalové asociace ČR (FAČR) Suchopárka z tiskové konference.

V dnešním utkání, na němž byl i dánský trenér Sparty Priske, si ve 13. minutě první velkou šanci vypracovali hosté. Sörensen využil mezery v domácí obraně a přihrál Kvistgaardenovi, který však v ideální pozici zakončil vedle. Na druhé straně Kabongo po rychlém brejku vypálil nad. Vydra poté přihrál do šestnáctky Sejkovi, jenže kapitán "Lvíčat" v jasné příležitosti přestřelil.

V 38. minutě uviděl Jurásek druhou žlutou kartu v utkání, čímž oslabil svůj tým. Navzdory početní nevýhodě se do zakončení dostal Kabongo, jehož ránu gólman Jörgensen vyrazil na roh. V závěru úvodního dějství mohl přesilovku Seveřanů zužitkovat Chukwuani, střelu z šestnáctky však vyslal nad břevno.

Krátce po změně stran střelu aktivního Kabonga ve vápně zblokovala obrana hostů. Dánové měli územní převahu, největší šanci si ale vypracovali až v 85. minutě, kdy střídající Ross krátce po příchodu na hřiště hlavičkoval nad.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na mistrovství jistou.

„Teď už musíme jen vyhrávat. V březnu máme Island. Budeme chtít nyní mužstvo konsolidovat a musíme přidat efektivitu," prohlásil Suchopárek. „Máme to samozřejmě stále ve svých rukou, je potřeba vyhrát hned nadcházející zápas, kdy hrajeme s Islandem. I když jsme hráli dlouho v deseti, tak jsme předvedli, že máme velmi dobrý tým a chceme pořád na mistrovství Evropy postoupit," uvedl obránce a debutant Josef Koželuh.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FAČR

Štítky Sport, fotbal, Evropa, jednadvacítka, kvalifikace, ČR, Dánsko, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští fotbalisté do 21 let po dlouhém oslabení remizovali s Dánskem 0:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.