Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Je to ostuda. Z boje neutíkám, říká trenér Dynama po prohře v Plzni

Již šestou ligovou prohru v řadě si fotbalisté českobudějovického Dynama přivezli z Plzně. Trenér Tomáš Zápotočný po utkání jen těžko hledal slova. Řekl, že výkon Jihočechů byla ostuda. Zároveň dodal, že se tímto způsobem liga hrát nedál. Už ve středu je na programu další utkání, v 17:00 hodin vyzve Dynamo doma Hradec Králové.

Dynamo podlehlo v Plzni domácí Viktorii

České Budějovice v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY zajížděly do západočeské metropole k souboji s tamní plzeňskou Viktorií a chtěly zopakovat srdnatý výkon ze hřiště Slavie. Červenomodří se ale po necelých dvaceti minutách dostali díky proměněné...

Zklamání. Právě tohle slovo převládalo v hodnocení Tomáše Zápotočeného, když v neděli večer přišel před novináře.

„Jsem zklamanej z našich hráčů a z toho, co jsme dnes předvedli. Uvědomuju si, že za výsledek a odvedenou práci jsem zodpovědný, ale nechápu to. Takový ustrašený a bojácný výkon jsem jako trenér nezažil,“ řekl v úvodu.

Od Jihočechů to podle trenéra byl šílený zápas. Tým se připravoval na podobný výkon jako proti Slavii, kde Dynamo prohrálo jednogólovým rozdílem. To ale nevyšlo a poslední tým tabulky inkasoval v Plzni hned pětkrát.

„Je to osuda ostud,“ řekl kouč a dodal, že po utkání nechce být konkrétní a zmiňovat jednotlivá jména. 

„Od prvního do posledního hráče jsme předvedli žalostný výkon. Chyběl nám nějaký lídr, který by to vzal na sebe. Těžko se mi o tom hovoří,“ přidal kouč.

Tomáš Zápotočný se také vyjádřil k otázce setrvání v pozici trenéra. „Beru to na sebe, jsem za ten tým zodpovědný. Z boje neutíkám. Zítra si to s vedením vyhodnotíme a budeme se bavit. Ve středu nás čeká další důležitý zápas s Hradcem Králové,“ dodal trenér v neděli večer.

Náročný program pokračuje hned o víkendu. V sobotu vyzvou Jihočeši při venkovním utkání Bohemians Praha 1906. To bude zároveň poslední ligové utkání v tomto kalendářním roce. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Dynamo, české budějovice, sport, tomáš zápotočný, plzeň, fortuna liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to ostuda. Z boje neutíkám, říká trenér Dynama po prohře v Plzni  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.