Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo si po bojovném výkonu odváží z Ďolíčku bod

České Budějovice v posledním utkání tohoto kalendářního roku zajížděly do Vršovic, kde se v Ďolíčku střetly s domácími Bohemians. Jihočeští fotbalisté do utkání vstoupili pod vedením trenérského dua Kladrubský – Lerch a po dlouhé době si chtěli ze hřiště soupeře přivést nějaké body. A to se povedlo. Dynamo si i s výborným Janáčkem v bráně z hlavního města odváží za bezbrankovou remízu bod.

Hned v úvodu utkání se Dynamo mohlo dostat do vedení. Vondra ve 2. minutě nezpracoval dobře míč a Šigut šel sám na Jedličku, ten na poslední chvíli míč odrazil k Suchanovi, jenž zakončil těsně vedle. Zápas se od začátku hrál nahoru dolu a na obou stranách byly vidět zajímavé momenty. Dostál v jednom z nich přihrál pod sebe a Prekop ve velké šanci minul. Ve 14. minutě se ten samý hráč dostal snad do ještě větší příležitosti, výtečný Janáček však míč zkrotil a za brankovou čáru ho nepustil. O chvíli déle na druhé straně Čermák hezkým obloučkem našel ve vápně Suchana, ten svou střelou však nechal vyniknout domácího gólmana. Balon se navíc odrazil mezi Ondráška s Osmančíkem a ani jeden z nich se tak nedostal k dorážce. Po necelé půlhodině hry se Jihočeši dostali do další zajímavé příležitosti. Suchan pronikl po pravé straně a stříleným centrem na zadní tyči hledal Osmančíka, domácí ale balon na poslední chvíli odkopli na rohový kop. České Budějovice hrály aktivně a snažily se chodit do rychlých přechodů, párkrát před koncem prvního dějství ale zahrozili také domácí Klokani. Ani jeden tým však branku v prvních pětačtyřiceti minutách nevstřelil a oba celky šly do poločasové přestávky za bezbrankového stavu. 

Na začátku druhého poločasu si střelu připravil Hellebrand a jeho pokus před Jedličkou nepříjemně skočil, domácí brankář si s těžkou situací ale nakonec poradil. V 55. minutě Suchan po dobrém zpracování přihrál do křídla Allimu, ten se na střed uvolnil a vypálil. Trefil ale jen prostor, kde stál Jedlička. Po hodině hry se na druhé straně ke střele dostával Kozák, Čoudek s Králikem ale jeho šanci zabránili. A další zajímavé šance Dynama! V 70. minutě ke střele ze střední vzdálenosti napřáhl Hellebrand a jeho krásná střela se otřela o břevno Jedličkovy branky. O pět minut později po výborné kombinaci na trase Sladký – Hellebrand – Čermák – Alli posledně jmenovaný zakončoval, vyběhnuvší Jedlička ale jeho velkou příležitost zhatil. V 80. minutě měli obrovskou šanci pro změnu domácí, konkrétně Kadlec. Ten se na malém vápně dostal z bezprostřední blízkosti do zakončení, fantastický Janáček ho ovšem vychytal. Ani jeden celek tak v posledním zápase tohoto kalendářního roku neskóroval a duel skočil nerozhodně 0:0.

Bohemians - SK Dynamo 0:0

Žluté karty: Ad. Kadlec - Čermák, Alli, Rozhodčí: Hocek – Kubr, Leška, Diváci: 3712

Bohemians: Jedlička – M. Dostál (C), Ad. Kadlec (87. Köstl), Vondra, Hybš – Hůlka, R. Hrubý (46. Mužík) – Beran (57. Jánoš), Prekop (46. M. Kozák), Hála (73. Kovařík) – Puškáč.

SK Dynamo: Janáček – Nikl, Králik, Čoudek, Sladký – Čermák (87. L. Havel), Suchan – P. Hellebrand – Šigut (41. Alli), Ondrášek (C) (58. Adediran), Osmančík (46. V. Hora).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dynamo ČB

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Bohemians Praha 1905

Dynamo si po bojovném výkonu odváží z Ďolíčku bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.