Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo potvrdilo odchod Podroužka, klub hledá trenéra

Více než týden čekali fanoušci Dynama na vyjádření klubu ke stávající situaci. Tiskovou zprávu vydali Jihočeši ve středu večer, kdy oznámili, že klub opustil sportovní manažer Jan Podroužek. Dodali, že se hledá nový trenér.

Dynamo přišlo o oba trenéry, odešel sportovní manažer Jan Podroužek a ve veřejném prostoru se začalo mluvit o možném prodeji klubu, který vlastní Vladimír Koubek. Minulý týden 18. prosince se mělo vedení k situaci vyjádřit prostřednictvím tiskové zprávy. Ta nakonec vyšla po Vánocích. 

„SK Dynamo informuje o změně ve sportovním úseku klubu. S koncem roku končí ve funkci sportovního manažera Jan Podroužek. Sportovního úseku se ujímá Mgr. Milan Čadek, který doteď s Janem Podroužkem úzce spolupracoval,“ uvedlo Dynamo na svém webu.

Aktuálním cílem je podle zástupců klubu sestavení realizačního týmu včetně postu hlavního trenéra. „Probíhající jednání směřují k tomu, aby otázka realizačního týmu byla vyřešena ke startu zimní přípravy, který je naplánován na čtvrtek 4. ledna,“ dodali Jihočeši ve stručné tiskové zprávě. 

Dynamo se k situaci v klubu vyjádří po Vánocích. Řeší se prodej, nový trenér i kádr

Fotbalové Dynamo řeší s koncem roku řadu otázek. Hledá se nový trenér, řeší se kádr i vstup případného investora do struktur klubu. Tento týden měli Jihočeši vydat k celé situaci vyjádření, po včerejší tragické události v Praze uvedli, že...

To, že Jan Podroužek na jihu Čech skončil, ví fanoušci už nějaký čas. „Jedna věc je mít sen. Druhá rozhodnout se mu jít naproti. Třetí neuspět, rozbít si držku. I tak se patří poděkovat - lidem, které jsem mohl poznat a mít je, doufám, nablízku dál. A taky být za tuhle zkušenost prostě a jednoduše vděčný,“ napsal sám Podroužek na sociální síť X.

Jméno budoucího trenéra Dynama je jedno z největších témat, které nyní jihočeský klub řeší. Zpravodajský server infotbal.cz o Štědrém dnu uvedl, že by měl pozici obsadit Karel Jarolím.

Definitivní rozhodnutí je podle něj na majiteli klubu. Společně s Karlem Jarolímem má ma jih Čech zamířit také jeho syn David, který naposledy trénoval Ústí nad Labem. 

Ve hře je ale ještě jedna varianta. Tým by mohli i nadále vést Jiří Kladrubský a Jiří Lerch, kteří stáli na lavičce při posledním ligovém utkání v letošním roce. 

Řeší se také složení kádru. Otazníky visí nad Jakubem Horou, se kterým Dynamo řeší vyrovnání před jeho odchodem. Spekuluje se také o možném odchodu Jiřího Skaláka. Ten dnes zveřejnil na svém instagramovém účtu fotografii z letiště, ke které napsal: „Další zastávka?“ a později sdílel video z Londýna, kde už v minulosti působil. 

Už za pár dnů může v novém klubu podepsat kontrakt záložník Patrik Hellebrand, kterému v létě končí smlouva. Víc než odchody však musí Jihočeši řešit posílení kádru. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal

Dynamo potvrdilo odchod Podroužka, klub hledá trenéra  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.