Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kdo odletí s Dynamem do Turecka? Tranziska hraje v Rakousku, odejít může Hellebrand

Už ve středu 24. ledna odletí fotbalisté českobudějovického Dynama na soustředění do tureckého Beleku. Jihočeši tam vyzvou týmy z Polska či Ukrajiny. V jakém složení ale k moři zamíří?

Spekulací okolo složení kádru přibývá. Téměř jisté je, že se k Dynamu nevrátí německý útočník Jakob Tranziska. Ten se podle klubového webu objevil zpět na soupisce "svého" týmu, kterým je Admira Wacker. Ve středu za něj odehrál poločas při při přípravném utkání. Podle informací Budějcké Drbny se hráčem Českých Budějovice nestane. 

I přestože klub potřebuje kádr rozšířit, řeší se několik odchodů. Server infotbal.cz informoval o tom, že by České Budějovice mohl opustit Patrik Hellebrand. Záložníkovi končí v létě smlouva a zamířit by mohl do Slovanu Bratislava. „Jedná se o podmínkách, ve hře je návrh, že slovenský klub převezme hráčův plat, ale za transfer jako takový bude minimální nebo vůbec žádná částka,“ napsal infotbal.cz. V případě platu se mluví o částce zhruba 300 tisíc korun.

Trenéři v Dynamu zůstávají. Tým povedou Lerch a Kladrubský

Fotbalisty Dynama i nadále povede trenérská dvojice Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Českobudějovický klub to dnes potvrdil prostřednictvím tiskové zprávy. Tento týden vyzvou Jihočeši rakouského soupeře, poté zamíří na soustředění do Turecka. To vše...

Infotbal.cz dodal, že naopak ze Slovanu Bratislava by mohli na jih Čech dorazit dva mladíci. Stejný web zmínil možný příchod Babacara Sy. Senegalský fotbalista působil v Táborsku, odkud zamířil do Slavie, kde na podzim hrál za B-tým třetí nejvyšší soutěž. 

Dynamo se potýká s řadou zranění. Před přípravným zápasem z minulého týdne chybělo trenérům hned šest hráčů, mimo jiné Lukáš Havel, Michal Hubínek, Vincent Trummer či Tomáš Zajíc. 

Zatím se zdá, že do Turecka odletí všichni hráči aktuálního kádru, které doplní fotbalisté z B-týmu. Definitivně jasno bude zítra či pozítří.

Útočník Adediran se připojuje k Baníku. Dynamo nakonec odletí do Turecka

Přestup nigerijského útočníka z Dynama je zase o něco blíže. Quadri Adediran už se připojil k Baníku Ostrava, se kterým Jihočeši vyjednávají podmínky přestupu. Na podzim si třiadvacetiletý fotbalista připsal v nejvyšší soutěži dvě branky a dvě...

„Bohužel ty zranění se nám nevyhýbají. Není to nic příjemného. Doufám, že se dají dohromady. Teď je to i na nás jako na trenérech, koho na soustředění vezmeme, jak to poskládáme. Potenciál tady je,“ uvedl pro klubový web asistent trenéra Jiří Kladrubský

V Turecku Jihočeši budou od 24. ledna do 2. února. „Mimo tréninky čekají hráče také tři střetnutí s prvoligovými soupeři z Polska a z Ukrajiny. Nejdříve změří naši fotbalisté síly se dvěma celky z polské Ekstraklasy - s Koronou Kielce a Górnikem Zabrze. Na závěr soustředění dojde na duel s prvoligovým ukrajinským týmem Kolos Kovalivka,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí klubu Antonín Šrajer.

Přípravná utkání Dynama:

13. ledna, 11:00: Dynamo - Vysočina Jihlava 2:2
19. ledna, 11:00: Dynamo - SKU Amstetten 6:3
24. ledna: odlet do Turecka
26. ledna, 11:30: Dynamo - Korona Kielce 
29. ledna: Dynamo - Górnik Zabrze 
1. února: Dynamo - Kolos Kovalivka
2. února: přílet z Turecka

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport, přestupy

Kdo odletí s Dynamem do Turecka? Tranziska hraje v Rakousku, odejít může Hellebrand  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.