Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trenéři v Dynamu zůstávají. Tým povedou Lerch a Kladrubský

Fotbalisty Dynama i nadále povede trenérská dvojice Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Českobudějovický klub to dnes potvrdil prostřednictvím tiskové zprávy. Tento týden vyzvou Jihočeši rakouského soupeře, poté zamíří na soustředění do Turecka. To vše se děje souběžně se vstupem londýnské firmy Footify, která má pomoci mimo jiné s příchodem nového investora.

Jmen, která by mohla zamířit do Dynama na post trenéra, padlo několik. Naposledy se řešil příchod Karla Jarolíma, tato varianta ale padla, jak informoval server infotbal.cz. Podle zdroje tohoto serveru je důvodem nejistota, která nyní tíží celý klub. 

S týmem nakonec zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský, potvrdil v pondělí odpoledne klub. „Nakonec jsme se rozhodli pro tuto variantu, mužstvu určitě pomůže fakt, že oba Jirkové už u týmu dlouhodobě působí a ví, jak s hráči pracovat. Slibujeme si od toho, že se mužstvo stabilizuje a semkne. Věřím, že nám toto rozhodnutí pomůže ve splnění hlavního cíle pro jarní část sezony, tedy abychom si i po konci ročníku udrželi prvoligovou příslušnost," vzkázal sportovní ředitel Milan Čadek v tiskové zprávě

Hlavním trenérem bude Jiří Lerch, asistenta mu bude dělat Jiří Kladrubský. Lerch přes jedenáct let působí v různých trenérských rolích v Českých Budějovicích.

„Nachystali jsme se tak, jako kdybychom tu přípravu měli vést po celou dobu. V tom budeme pokračovat. Jestli přijde nový trenér za týden nebo měsíc, je možné, ale teď jedeme podle našich představ. O žádném časovém horizontu nevíme,“ uvedl v rozhovoru pro Budějckou Drbnu Jiří Lerch začátkem ledna. 

Dynamo má trénovat do prodeje klubu. Chceme tým připravit, říká Jiří Lerch

Zkušený Jiří Lerch povede společně s Jiřím Kladrubským zimní přípravu českobudějovického Dynama. Dvaapadesátiletý kouč v této funkci není poprvé. V rozhovoru před prvním tréninkem popsal současnou situaci v klubu i to, co se dozvěděl od majitele...

„Po posledním zápase jsem řekl, že jsme zapracovali na organizaci hry. V tom budeme pokračovat. Fotbal se skládá ze tří částí a my chceme pracovat na všech tak, abychom byli dopředu nebezpeční a vzadu pevní,“ přidal zkušený kouč. Dodal, že je teď důležité tým nachystat na jaro a ligu v Českých Budějovicích zachránit. 

V pátek vyzve Dynamo rakouský Amstetten, který působí v druhé nejvyšší soutěži. Poté je na programu soustředění v tureckém Beleku.

Tam Jihočeši budou od 24. ledna do 2. února. „Mimo tréninky čekají hráče také tři střetnutí s prvoligovými soupeři z Polska a z Ukrajiny. Nejdříve změří naši fotbalisté síly se dvěma celky z polské Ekstraklasy - s Koronou Kielce a Górnikem Zabrze. Na závěr soustředění dojde na duel s prvoligovým ukrajinským týmem Kolos Kovalivka,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí klubu Antonín Šrajer.

Dynamo uzavřelo partnerství s britskou firmou. Pomůže s příchodem nového investora

Budoucnost Dynama. To je hlavní téma fotbalových fanoušků v Českých Budějovicích. Jihočeský klub dnes informoval o partnerství s britskou společnosti Footify. Ta má mimo jiné pomoci s příchodem nových investorů. Stále se navíc řeší otázka trenérů.

Minulý týden Dynamo zveřejnilo vyjádření šéfa společnosti Footify Partners UK Limited. To je společnost, která se stala novým strategickým partnerem Českých Budějovic.

„V případě Dynama České Budějovice máme mandát spolupracovat s vedením na získávání investičních prostředků pro klub a budeme se snažit aktivovat dosud neprozkoumané zdroje příjmů s využitím osvědčených celosvětových postupů. Bez přezkoumání současného způsobu práce a bez následného implementování vylepšení by však jakékoliv úsilí v tomto ohledu bylo zbytečné. Společně potřebujeme klub stabilizovat v rámci provozu, obchodu, ve financích a ve sportovním snažení tam, kde to bude nutné,“ uvedl v tiskové zprávě Lusola Adewumi

Řekl také, že jeho firma pracovala na úspěšných projektech, jako jsou olympijské hry, sponzorování Evropské ligy a Liverpoolu a dalších aktivitách v Premier League. Bližší informace se ale fanoušci nedozvěděli, což je mimo jiné jeden z důvodů, proč kritizují stávající vedení Dynama v čele s majitelem Vladimírem Koubkem.

Sídlo v

Dynamo tento týden potvrdilo spolupráci se společností sídlící v Londýně. V tiskové zprávě klub zveřejnil čtyři odstavce, které vyvolaly diskusi nad tím, jaká společnost ve skutečnosti do Českých Budějovic přichází. Budějcká Drbna se pokusila...

O novém partnerovi se toho veřejnost zatím příliš nedozvěděla. Složité je i dohledávání veřejně dostupných informací o firmě se sídlem v Londýně. Některým fanouškům vadí také nejistá finanční situace. 

To se projevilo na posledním prosincovém utkání, kdy se v sektoru fanoušků Dynama objevil transparent s nápisem "Koubek = Hrobník Dynama". Další transparenty se objevily v lecnu na posledním přátelském utkání, u vstupu na stadion a dokonce na domě majitele Dynama. Budějcká Drbna se Koubka pokusila kontaktovat telefonicky a prostřednictvím SMS, do vydání článku však nepřišla odpověď.

Vzkaz fanoušků při prosincovém utkání v Praze. Foto: Jakub Bartoš

Zájemců o jihočeský klub bylo více. Server infotbal.cz uvedl, že se kolem možného prodeje Dynama točil bývalý předseda fotbalového svazu František Chvalovský, který zastupuje potenciální investory. Budějcká Drbna před nedávnem informovala o tom, že Dynamo bylo jedním z klubů, o které se zajímal podnikatel Ondřej Kania. Ten však nakonec zamířil na sever Čech do Liberce. 

Kromě své budoucnosti musí vedení Dynama řešit také složení kádru. S týmem trénoval německý útočník Jakob Tranziska. Podle bývalého rakouského novináře Stephana Blumenscheina je ale Tranziska opět v Rakousku. Útočník se měl vrátit do klubu Admira Wacker, kterému patří. Novinář to napsal na sociální síť X

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, jiří lerch, jiří kladrubský, sport, fotbal, trenér, fortuna liga, přestupy

Trenéři v Dynamu zůstávají. Tým povedou Lerch a Kladrubský  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.