Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Útočník Adediran se připojuje k Baníku. Dynamo nakonec odletí do Turecka

Přestup nigerijského útočníka z Dynama je zase o něco blíže. Quadri Adediran už se připojil k Baníku Ostrava, se kterým Jihočeši vyjednávají podmínky přestupu. Na podzim si třiadvacetiletý fotbalista připsal v nejvyšší soutěži dvě branky a dvě asistence. Dnes zároveň Jihočeši potvrdili, že odletí na soustředění do Turecka.

Útočník Dynama Adediran by mohl přestoupit do Baníku Ostrava

O jeho přestupu se v posledních týdnech mluvilo opakovaně. Po zájmu Slavie či Pardubic to nyní vypadá, že útočník Quadri Adediran zamíří do Baníku Ostrava. Pro Dynamo by přestup nigerijského fotbalisty znamenal potřebnou finanční injekci.

O možném odchodu informovala o víkendu Budějcká Drbna. Zájem Ostravy zmínil před nedávnem také server idnes.cz. Podle informací Drbny projevil zájem Baník minulý týden. 

„Transfer je blízko, hotovo by mohlo být v nadcházejících hodinách či dnech,” řekl Budějcké Drbně o víkendu zdroj blízký dění v nejvyšší soutěži.

Dynamo dnes v tiskové zprávě uvedlo, že se řeší forma transferu. „Oba kluby už jsou domluveni na tom, že nigerijský útočník se může zapojit do tréninkového procesu Baníku,“ vzkázali Jihočeši.

„Má velmi zajímavý potenciál a dá se předpokládat, že jej v ofenzivnějším týmu, jaký máme my, naplno uplatní. Jsme rádi, že už se u nás může zapojit do tréninkového procesu, i když kluby zatím řeší, jakou formu bude jeho působení v Baníku ve finále mít,“ uvedl v tiskové zprávě šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Jakým způsobem bude Adediran v Ostravě působit, zatím není jasné. Podle informací Budějcké Drbny je ale nyní nejvíce pravděpodobné hostování s opcí na případný přestup. 

S Dynamem se nyní připravuje německý útočník Jakub Tranziska, který působí v druhé nejvyšší rakouské soutěži. Kromě něj má trenér Jiří Lerch k dispozici útočníky Tomáše Zajíce a Zdeňka Ondráška.

Dynamo začíná přípravu s jednou posilou. Jednání s novým majitelem pokračují

Hráči českobudějovického Dynama se ve čtvrtek ráno potkali na Střeleckém ostrově. Jihočechům začala příprava na druhou polovinu sezony. Do ní se zapojila posila z Rakouska a na programu jsou zatím dva přípravné zápasy. Otazníky dál visí nad...

Dynamu, které řeší složitou finanční situaci, by se peníze za přestup hodily. Dnes klub definitivně potvrdil, že odcestuje na soustředění do tureckého Beleku. Kolem cesty panovaly nejrůznější spekulace, nakonec ale Jihočeši odletí.

V Turecku budou od 24. ledna do 2. února. „Mimo tréninky čekají hráče také tři střetnutí s prvoligovými soupeři z Polska a z Ukrajiny. Nejdříve změří naši fotbalisté síly se dvěma celky z polské Ekstraklasy - s Koronou Kielce a Górnikem Zabrze. Na závěr soustředění dojde na duel s prvoligovým ukrajinským týmem Kolos Kovalivka,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí klubu Antonín Šrajer.

Majitel klubu Vladimír Koubek mezitím dál řeší případný prodej klubu či vstup strategického partnera. Serveru idnes.cz včera řekl, že o budoucnosti Dynama bude jasno tento týden. Zpravodajský server kromě jiného uvedl, že jsou zatím pozastavené změny v kádru. 

Kádr Dynama na startu zimní přípravy:

Brankáři: Colin Andrew, Martin Janáček, Dávid Šípoš
Obránci: David Broukal, Ondřej Čoudek, Lukáš Havel, Martin Králik, Matouš Nikl, Martin Sladký, Vincent Trummer
Záložníci: Wale Musa Alli, Marcel Čermák, Alen Dejanovič, Patrik Hellebrand, Vojtěch Hora, Michal Hubínek, Pavel Osmančík, Jiří Skalák, Jan Suchan, Samuel Šigut
Útočníci: Quadri Adediran (trénuje s Baníkem), Zdeněk Ondrášek, Jakob Tranziska (zkouška), Tomáš Zajíc

Přípravná utkání Dynama:

13. ledna, 11:00: Dynamo - Vysočina Jihlava (Lišov)
19. ledna, 11:00: Dynamo - SKU Amstetten (SCM Složiště)
24. ledna: odlet do Turecka
26. ledna, 11:30: Dynamo - Korona Kielce 
29. ledna: Dynamo - Górnik Zabrze 
1. února: Dynamo - Kolos Kovalivka
2. února: přílet z Turecka

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky české budějovice, fotbal, sport, dynamo, quadri adediran, přestupy, fortuna liga, baník, ostrava

Útočník Adediran se připojuje k Baníku. Dynamo nakonec odletí do Turecka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.