Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dynamo má útočníka. Z Rakouska přiletěl Tranziska

O přestupu Jakoba Tranzisky se mluvilo od začátku ledna. Německý útočník se nakonec stal první zimní posilou českobudějovického Dynama. Hráč přiletěl za týmem na soustředění do Turecka. Smlouvu má na rok a půl s opcí na další rok.

Posily pro Dynamo? Blízko jsou Gambijec z Baníku a útočník

Kádr českobudějovického Dynama by se mohl dočkat prvních zimních posil. Podle informací Budějcké Drbny je blízko dlouho diskutovaný přestup německého útočníka Jakoba Tranzisky. K týmu by se pak podle serveru isport.cz měl připojit také...

Jakob Tranziska začal kariéru v německém klubu FC Eintracht Bamberg. V lednu 2022 se přesunul do bundesligového klubu 1. FSV Mainz 05, kde odehrál několik zápasů za rezervní tým.

Poté zamířil do druholigového rakouského klubu FC Admira Wacker. Za sezonu a půl naskočil do 33 soutěžních zápasů s bilancí sedm branek a dvě asistence. 

V Dynamu absolvoval testy, při kterých zaujal trenéry Jiřího Lercha a Jiřího Kladrubského. Za České Budějovice naskočil do přípravného zápasu s Jihlavou. 

„Trenérům Dynama se Jakobovy výkony líbily, a tak začala probíhat intenzivní jednání o jeho příchodu. Jednání byla úspěšná a vedení klubu se s hráčem dohodlo na smlouvě na jeden a půl roku s opcí na další rok,“ informovalo Dynamo v tiskové zprávě. 

„Jakob chtěl novou výzvu, přišel za námi s žádostí o změnu a my jsme jeho přání vyhověli,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel rakouského týmu Peter Stöger.

Kromě Tranzisky by měl Dynamo posílit také krajní obránce Muhammed Sanneh. Ten by se měl k týmu připojit po návratu z Afrického poháru národů. V neděli o tom informoval server isport.cz. Gambijec je hráčem Baníku Ostrava a v Českých Budějovicích by měl hostovat. Právě Baník přijede na Střelecký ostrov při prvním jarním kole a nastoupit může i Quadri Adediran, který naopak hostuje v Ostravě. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, sport, jakob tranziska, přestupy, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo má útočníka. Z Rakouska přiletěl Tranziska  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.