Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo na závěr soustředění remizovalo s ukrajinským Kolosem

Fotbalisté Českých Budějovic se už zítra vrací ze soustředění v Turecku zpět do Česka, ještě dnes je ale v Beleku před startem jarní části FORTUNA:LIGY čekal poslední přípravný zápas. V tureckém Beleku se mužstvo vedené Lerchem a Kladrubským utkalo s týmem ze středu tabulky ukrajinské ligy Kolosem Kovalivkou.

Oba týmy od úvodní minuty bojovaly spíše o střed hřiště, žádné vyložené šance nepřicházely. Ukrajinská Kovalivka byla v první dvacetiminutovce více na balonu, snažila se do českobudějovické šestnáctky posílat centry, z žádného z nich si ale tutovou příležitost nevytvořila. Na druhé straně si ovšem Dynamo ve 26. minutě připravilo zajímavou příležitost. Po výborné kombinaci a akci se k balonu za velkým vápnem dostal útočník Tranziska, jeho nebezpečný a tvrdý pokus však proletěl kolem branky Fesyuna. V následujících minutách prvního dějství oba celky přišly ještě se zajímavými akcemi, žádná z nich ale gólem neskončila a první poločas tak skončil bez branek.

V 50. minutě hráč ukrajinského celku vyslal nepříjemnou skákavou střelu na Šípoše, ten jí vyrazil před sebe a společně s Králikem dokázali zabránit inkasované brance, slovenský obránce a kapitán pro tento zápas odvrátil míč do bezpečí. V 65. minutě Kolos podnikl rychlý průnik po pravé straně, ze které přišel od Veletena skvělý centr na hranici velkého vápna. Tam si naběhl Dmytro Topalov a dobrou střelou bez přípravy nedal Šípošovi šanci. Netrvalo dlouho a Dynamo přišlo s odpovědí. Na hranici velkého vápna se ke skákajícímu míči dostal Marcel Čermák a výbornou střelou šajtlí srovnal na 1:1. To bylo také to poslední, co českobudějovický středopolař v tomto utkání předvedl, trenéři pak sáhli k osmi změnám v sestavě. I v závěrečných minutách se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu, nebezpečně se do zakončení dral Hora, po něm to zkoušel také Tranziska. Ze střední vzdálenosti pálil také Hák, jeho pokus byl ale příliš slabý. Na konci hlavou nebezpečně zahrozil také hráč Kolosu, jenž však úspěšný nebyl a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Jihočeši tak z Turecka odjedou s pozitivní bilancí dvou výher a jedné remízy.

SK Dynamo – Kolos Kovalivka 1:1 (0:0)

Branky: 68. Čermák – 65. Topalov, Žluté karty: Sladký - Topalov

SK Dynamo: Janáček (46. Šípoš) – Sladký (69. Broukal), Nikl (69. Novák), Králik (C), Trummer (69. Osmančík) – Čermák (69. Hák), Suchan (69. Böhm), Hellebrand (69. Zíka P.) – Šigut (69. Polanský), Tranziska, Alli (69. Hora)
Nevyužití náhradníci: Ondrášek

Kolos Kovalivka: Fesyun – Bondarenko, Burda, Carioca, Ilyin, Luchkevych, Milko (K), Orikhovskyi, Paulauskas, Salabay, Yemets Náhradníci: Gorokh, Mysak – Bezborodko, Bogdanov, Cucos, Demchenko, Goncharenko, Gusol, Chornomorets, Rangel, Topalov, Totovytsky, Tsurikov, Veleten

Ohasy:

Jiří Lerch: Musím říct, že Kolos byl asi nejlepší ze tří soupeřů, které jsme tady na soustředění potkali. Záměr, se kterým jsme do zápasu šli, se dařil naplňovat. Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany a spoléhat se na rychlé protiútoky. Do ničeho velkého jsme v první půli soupeře nepustili, takže záměr nám vyšel. Druhá půle už byla otevřenější a mužstva se prostřídala. Celkově ale myslím, že jsme odehráli velice kvalitní utkání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dynamo, soustředění, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo na závěr soustředění remízovalo s ukrajinským Kolosem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.