Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo vyhlíží nejméně dvě posily. Klub začal posílat zpožděné výplaty

Fotbalisté Dynama už v sobotu zahájí boj o setrvání v tuzemské nejvyšší soutěži. Jihočeši mají za sebou povedené soustředění, při kterém ani jednou neprohráli. Před začátkem jarní části sportovní úsek vyjednává příchod dvou až tří posil, ve všech případech jde o nová jména do obrany. Dynamo kromě toho řeší finanční situaci, tento týden došlo podle vedení na vyplácení výplat, které klub dlužil.

Fanoušky v uplynulých týdnech nejvíce zajímá, v jaké kondici se klub nachází. Už dlouho se mluví o složité finanční situaci, která ovlivňuje mimo jiné výplaty hráčů. I na to došla řeč na dnešní tiskové konferenci. 

„Hodně se o tom (finanční situace, pozn. redakce) hovoří. Dostali jsme se do určitých problémů. Klub se ale stabilizuje a dostává se do kondice, která odpovídá jeho povinnostem v první lize. Dluhy vůči hráčům? Vedení klubu učinilo s hráči dohodu a v pondělí a v úterý začalo probíhat plnění dlužných částek, které bude pokračovat během tohoto měsíce,“ řekl dnes sportovní ředitel Milan Čadek.

Na dotaz Budějcké Drbny pak potvrdil, že v první polovině letošního roku by se měly činit kroky, které povedou k postupnému převzetí klubu. Vysvětlil ale, že vyjednávání spojená s prodejem klubu či vstupem nového partnera řeší primárně majitel Dynama Vladimír Koubek.

Trenér Jiří Lerch znovu zopakoval, že se tým chce soustředit na výsledky a jít zápas od zápasu. Ocenil možnost soustředění v Turecku. „Zápasy v Turecku splňovaly to, co jsme si od nich slibovali. Inkasovali jsme pouze jednou. Určitě je to vzpruha a motivace. Od posledního ligového zápasu proti Bohemce jsem říkal, že to byl první krok k tomu, abychom se odrazili ode dna. Příprava to potvrdila. Kluci jsou namotivovaní a semknutí,“ řekl. 

Posílí Dynamo Sanneh a Madleňák?

Fotbalisté Dynama v přípravě odehráli pět přípravných utkání. V Česku remizovali s Jihlavou 2:2 a poté porazili rakouský Amstetten 6:3. V Turecku poté porazili polský tým Korona Kielce 1:0 a poté Buducnost Podgorica 2:0. Na závěr remizovali s ukrajinským soupeřem 2:2. 

Do Turecka odletěl tým s několika hráči z B-týmu a výběru do 19 let. Tři z nich zůstanou s A-týmem. Místo si vybojovali záložníci Petr Zíka a Tomáš Hák a útočník Martin Prášek. Ostatní budou nominováni podle potřeb trenérů, uvedl dnes klub v tiskové zprávě. 

Nové posily dnes Dynamo oficiálně neoznámilo. „Sportovní vedení intenzivně jedná s dalšími hráči o příchodu do našeho klubu,“ vzkázali Jihočeši v tiskové zprávě. Sportovní ředitel Milan Čadek pak prozradil, že Dynamo řeší příchod dvou hráčů z Baníku Ostrava, jedním z nich je obránce Muhammed Sanneh. Ten by se k Českým Budějovicím mohl připojit příští týden a na jihu Čech bude hostovat. 

Řeší se také slovenský obránce Matej Madleňák. Ten naposledy hostoval v Ostravě ze slovenského Ružomberoku. 

„Jsme domluveni s Ostravou na ukončení hostování, i s Rožumberokem, odkud půjde k nám na hostování. Domluveni jsme i s hráčem,“ vysvětlil Čadek. Podle Čadka už hráč včera trénoval s kádrem. Kromě toho řeší sportovní vedení Dynama příchod zahraničního obránce. 

Dynamo v zimě získalo německého útočníka Jakoba Tranzisku. Ten na jih Čech přestoupil z druholigového rakouského klubu Admira Wacker. Jakob Tranziska začal kariéru v německém klubu FC Eintracht Bamberg. V lednu 2022 se přesunul do bundesligového klubu 1. FSV Mainz 05, kde odehrál několik zápasů za rezervní tým. Poté odešel do Rakouska.

Dynamo má útočníka. Z Rakouska přiletěl Tranziska

O přestupu Jakoba Tranzisky se mluvilo od začátku ledna. Německý útočník se nakonec stal první zimní posilou českobudějovického Dynama. Hráč přiletěl za týmem na soustředění do Turecka. Smlouvu má na rok a půl s opcí na další rok.

Do Českých Budějovic se vrátil Milan Šimoník, který strávil zimní přípravu v druholigové Přibrami. Středočeský klub o tom informoval na sociální síti X včera. 

S Dynamem už několik týdnů nepokračuje záložník Jakub Hora, který se dohodl na smlouvě v Dukle Praha. Na hostování do Baníku Ostrava odešel nigerijský útočník Quadri Adediran. Součástí dohody je opce na přestup. K B-týmu se pak připojil obránce Thomas Jungbauer. Libor Bastl bude na jaře hrát ve druhé slovenské lize. Na testech uspěl v FK Humenné. Na podzim si za B-tým Dynama připsal ve 14 zápasech v ČFL 4+4. 

„Po dohodě mezi všemi stranami jsme se rozhodli jít cestou ročního hostování, což je dostatečně dlouhé období na to, abychom si pak vzájemnou spolupráci mohli objektivně vyhodnotit, posoudit a rozhodnout, zda využijeme i opci. Jak už jsem dříve řekl, Quadri v sobě má zajímavý potenciál, který už ve FORTUNA:LIZE několikrát ukázal, a uvidíme, jak ho dokáže uplatnit v našem, více konkurenčním prostředí. Pevně věřím, že tomu tak bude a že se mu bude v Baníku dařit,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Jsme připraveni, vzkázal Zdeněk Ondrášek

Dlouhodobá zranění léčí Michal Hubínek a Tomáš Zajíc. Problémy s kotníkem řeší stoper Lukáš Havel a zranění trápilo také Ondřeje Čoudka, který by se měl příští týden zapojit do tréninku.

Jaro Jihočeši začnou doma. Už v sobotu 10. únoru vyzvou Baník Ostrava. Zápas začíná v 15:00 hodin. Poté následuje venkovní utkání s Jabloncem, na které naváže domácí zápas proti Sigmě Olomouc. Po Mladé Boleslavi čekají na České Budějovice dvě utkání s týmy, které se pohybují na chvostu tabulky - Zlín a Karviná.

„Cíl je jasný. Chceme se dostat co nejvýše a jít zápas od zápasu. Koukáme se na ten nadcházející zápas. Připravujeme se dobře, všichni makají...Jsme připraveni,“ vzkázal dnes útočník Zdeněk Ondrášek

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky české budějovice, fotbal, sport, dynamo, přestupy, fortuna liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo vyhlíží nejméně dvě posily. Klub začal posílat zpožděné výplaty  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.