Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Adediran odchází do Baníku. Německý útočník se odpojil kvůli nejistotě

Potvrzeno, nigerijský fotbalista Quadri Adediran bude na jaře působit v Ostravě. Dynamo s Baníkem dohodlo hostování s opcí na přestup. Od týmu se měl odpojit testovaný fotbalista Jakob Tranziska. Mezitím pokračují změny ve strukturách českobudějovického klubu. Šéf firmy Footify informoval o tom, že se stal místopředsedou představenstva.

Útočník Dynama Adediran by mohl přestoupit do Baníku Ostrava

O jeho přestupu se v posledních týdnech mluvilo opakovaně. Po zájmu Slavie či Pardubic to nyní vypadá, že útočník Quadri Adediran zamíří do Baníku Ostrava. Pro Dynamo by přestup nigerijského fotbalisty znamenal potřebnou finanční injekci.

O možném přestupu Adedirana informovala Budějcká Drbna 7. ledna. Kluby později potvrdily, že se hráč připojil k Baníku. Z vyjednávání je nakonec hostování s opcí na přestup, oznámilo včera Dynamo, které Adediranovi popřálo vše dobré.

Adediran strávil na Střeleckém ostrově rok. Ve 37 utkáních si připsal šest vstřelených branek a dvě gólové asistence. Fanoušci si dobře pamatují trefu proti Slavii, díky které Jihočeši porazili pražský klub. 

„Po dohodě mezi všemi stranami jsme se rozhodli jít cestou ročního hostování, což je dostatečně dlouhé období na to, abychom si pak vzájemnou spolupráci mohli objektivně vyhodnotit, posoudit a rozhodnout, zda využijeme i opci. Jak už jsem dříve řekl, Quadri v sobě má zajímavý potenciál, který už ve FORTUNA:LIZE několikrát ukázal, a uvidíme, jak ho dokáže uplatnit v našem, více konkurenčním prostředí. Pevně věřím, že tomu tak bude a že se mu bude v Baníku dařit,“ řekl pro klubový web šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

„Jsem rád, že se to uzavřelo, mám jasno a už se můžu naplno koncentrovat na své výkony v Baníku. Na každý zápas proti Baníku si vzpomínám, protože jeho fanoušci vždy udělali fakt skvělou atmosféru na stadionu. Vážím si té šance, že tady můžu být a věřím, že to vrátím na hřišti,“ vzkázal Quadri Adediran.

Od týmu se odpojil také německý útočník Jakon Tranziska. Ten byl na jihu Čech na testech z rakouského klubu Admira Wacker, se kterým opět trénuje. Na sociální síti X o tom informoval rakouský novinář Stephan Blumenschein.

Server infotbal.cz včera uvedl, že se tak hráč rozhodl sám. Dynamo přitom mohlo německého fotbalistu získat "za nula", napsal web. „Součástí dohody by byla pouze procenta z budoucího přestupu. Ani platové požadavky hráče nebyly nijak vysoké, spíše na českou ligu průměrné. Německého forvarda však zneklidnila nejistota, v jaké se Dynamo aktuálně nachází. Zejména po finanční stránce,“ popsal infotbal.cz.

Dynamu má pomoci se stabilizací a vstupem nového investora londýnská společnost Footify Partners UK Limited. V jejím čele stojí Lusola Adewumi. Ten včera na profesní sociální síti LinkedIn uvedl, že se stal místopředsedou představenstva klubu. Tato funkce je u jeho jména uvedena také na klubovém webu, do obchodního rejstříku se však zatím nepropsala.

„Do portfolia patří investice, generování příjmů a restrukturalizace klubů. Těšíme se na to a na výzvy, které nás čekají,“ vzkázal Adewumi.

Trenéři v Dynamu zůstávají. Tým povedou Lerch a Kladrubský

Fotbalisty Dynama i nadále povede trenérská dvojice Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Českobudějovický klub to dnes potvrdil prostřednictvím tiskové zprávy. Tento týden vyzvou Jihočeši rakouského soupeře, poté zamíří na soustředění do Turecka. To vše...

„V případě Dynama České Budějovice máme mandát spolupracovat s vedením na získávání investičních prostředků pro klub a budeme se snažit aktivovat dosud neprozkoumané zdroje příjmů s využitím osvědčených celosvětových postupů. Bez přezkoumání současného způsobu práce a bez následného implementování vylepšení by však jakékoliv úsilí v tomto ohledu bylo zbytečné. Společně potřebujeme klub stabilizovat v rámci provozu, obchodu, ve financích a ve sportovním snažení tam, kde to bude nutné,“ uvedl v tiskové zprávě Lusola Adewumi. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport, přestupy, ostrava, baník, adediran

Adediran odchází do Baníku. Německý útočník se odpojil kvůli nejistotě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.