Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mladá Boleslav porazila České Budějovice a v lize poprvé pod Holoubkem vyhrála

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 23. kole první ligy porazili doma České Budějovice 3:1 a ve čtvrtém soutěžním utkání pod novým trenérem Davidem Holoubkem poprvé zvítězili. Dynamo poslal do vedení v sedmé minutě při debutu v nejvyšší soutěži sedmnáctiletý záložník Petr Zíka, stav ale rychle otočil dvěma góly v 10. a 15. minutě útočník Júsuf Hilál. V nastavení si dal vlastní branku Matouš Nikl. Středočeši se v neúplné tabulce posunuli na páté místo před Ostravu, která má k dobru nedělní zápas ve Zlíně. Dynamo zůstalo předposlední.

Mladá Boleslav v lize naplno bodovala po osmi duelech a České Budějovice porazila pošesté z posledních sedmi vzájemných utkání. Dynamo venku v nejvyšší soutěži nevyhrálo už 22 zápasů a se dvěma body zůstává na hřištích soupeřů nejhorším týmem ročníku.

Gólově bohatou úvodní čtvrthodinu odstartoval v sedmé minutě Zíka, jenž při množství absencí v kádru Dynama dostal první ligovou příležitost hned v základní sestavě. Po zmatcích v domácí obraně odhlavičkoval Suchomel míč jen na hranici vápna, kde ho mladý záložník halfvolejem poslal nechytatelně k tyči.

Vedení ale Jihočechům vydrželo jen tři minuty. Na Kušejův centr z rohového kopu vyskočil nejvýše Hilál a prudkou hlavičkou srovnal. Bahrajnský útočník si navíc o chvíli později naběhl na Matějovského nabídku z přímého kopu a sám před gólmanem Šípošem dokonal bleskový obrat. Hilál se šestou brankou v ligovém ročníku dotáhl v čele týmové tabulky střelců na Kušeje s Marečkem.

Hosté měli velké problémy s bráněním standardních situací. Po půlhodině se po dalších rozích dostal k nebezpečnému zakončení nejprve Mareček a vzápětí Hilál opět hlavou těsně přestřelil. Přesto mohli z ojedinělé akce udeřit i Českobudějovičtí, v závěru první půle ale proti Brandnerovi skvěle zasáhl Mikulec, jenž si dnes při zranění brankářské jedničky Trmala odbyl premiéru v ligové sezoně.

V druhém dějství Středočeši kontrolovali hru a soupeře takřka k ničemu nepouštěli. Krátce po změně stran mohl zvýšit Mareček, dorážku do poloodkryté brány ale nasměroval nad břevno. V 67. minutě si podobně vedl i aktivní Kušej po střele střídajícího Kostky.

V 77. minutě zahrozili po standardní situaci i hosté, Niklovu hlavičku k tyči ale Mikulec vytáhl. Další šanci si už Dynamo v oboustranně nepřesném a nervózním závěru nevytvořilo, naopak v nastavení Šípoš při odkopu ve skluzu před Hilálem trefil míčem spoluhráče Nikla a od něj se balon odrazil do sítě. Boleslav doma v lize zvítězila po čtyřech utkáních.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá Boleslav porazila České Budějovice a v lize poprvé pod Holoubkem vyhrála  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.