Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Martinik i Dominikánská republika. Hráči Dynama odjeli na reprezentační srazy

Po utkání s Karvinou začala nejen pro hráče Dynama reprezentační přestávka. Českobudějovický klub se během ní bude připravovat na domácí zápas proti Spartě. Někteří fotbalisté ale odjeli na srazy svých národních týmů, platí to pro hráče, kteří reprezentují Martinik, Mongolsko i mládežnické výběry České republiky.

Během reprezentační pauzy odjelo z českobudějovického Dynama hned několik hráčů na reprezentační srazy. V některých případech jde o nedávné posily.

Platí to například pro hráče Martiniku Florenta Poulola. Ten má na programu přátelské utkání v Nizozemí, kde Martinik vyzve reprezentaci Surinamu. Další nedávnou posilou, která míří za reprezentací je Uroš Lazič. Hráč srbského výběru do 21 let má na programu dvě kvalifikační utkání o evropský šampionát proti Lucembursku a Severnímu Irsku. 

První nominace do seniorské reprezentace se dočkal Tuguldur Gantogtokh. S Mongolskem ho čekají dva přátelské duely proti Ázerbájdžánu, Tanzánii a Bulharsku. 

Odměna pro Tugyho. Hráč Dynama odletí za mongolskou reprezentací

Poprvé si zahrál za rezervu českobudějovického Dynama, dvakrát naskočil do utkání A-týmu a nyní mu přišla první pozvánka na sraz seniorské reprezentace. Devatenáctiletý Tuguldur Gantogtokh prožívá povedenou sezonu, do které si zapíše i účast na...

Mongolsko je součástí pilotního projektu FIFA, který nese název FIFA Series 2024. Jde o přátelská utkání, která hostí různá místa. „Série FIFA jsou přátelské zápasy, v nichž se utkají národní týmy z různých konfederací, které běžně nemají příležitost hrát proti sobě,“ stojí na webu FIFA.

Thomas Jungbauer, který působí v rezervě Dynama, odjel na reprezentační sraz A-týmu Dominikánské republiky. Výběr má na programu přípravný kemp, jehož součástí jsou přátelská utkání s Arubou a Peru. Mezi náhradníky pro výběr Slovenska do 21 let je Viktor Sliacky.

Řada hráčů Dynama pak míří do českých reprezentačních výběrů. „Českou fotbalovou reprezentaci do jedenadvaceti let čekají během reprezentační přestávky dvě utkání. Nejprve se lvíčata představí v přátelském utkání proti Severnímu Irsku, následně v důležitém zápase v boji o postup na EURO vyzvou tým Islandu. Mezi náhradníky Suchopárkova výběru patří také českobudějovický fotbalista Samuel Šigut,“ uvedl pro klubový web mluvčá Dynama Václav Kucul

Náhradníkem ve výběru do 20 let je obránce Ondřej Čoudek. Stejnou pozici mají Matěj Faltus a Dominik Loužecký v nominaci českého týmu do 19 let. 

„K zápasům české osmnáctky proti Anglii, Nizozemsku a Německu byl povolaný talent Českých Budějovic Petr Zíka. Mezi náhradníky figuruje také jeho bratranec Jan Zíka, jenž hají také barvy Dynama,“ popsal Kucul. Anglii už Češi vyzvali včera a prohráli 1:2, v základní sestavě byl i Petr Zíka. 

 Jakub Zevl a Adam Vlček jsou mezi náhraníky pro výběr do 17 let a na reprezentační sraz týmu do 16 let odjel Adam Tušek, Adam Krejčíček je mezi náhradníky.

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, sport, reprezentace, martinik, srbsko, dominikánská republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martinik i Dominikánská republika. Hráči Dynama odjeli na reprezentační srazy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.