Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Dynamo odvolalo celý realizační tým. Novým trenérem je František Straka

Po pouhých dvou kolech prvoligové sezony končí v českobudějovickém Dynamu celý realizační tým v čele s hlavním trenérem Jiří Lerchem a jeho asistentem Jiřím Kladrubským. Vedení Dynama po sobotní vysoké porážce 0:4 v Praze na Slavii odvolalo také celý sportovní úsek. Novým koučem Jihočechů se stal rodák František Straka, který už v minulosti tým Dynama vedl.

„Českobudějovické Dynamo má za sebou neúspěšný vstup do sezony a s ním také přichází změny v klubu. Vedení Českých Budějovic v nedělních dopoledních hodinách odvolalo celý realizační tým včetně sportovního vedení,“ uvedl v prohlášení na svém webu klub.

Fotbalisté Slavie porazili Budějovice 4:0 a poprvé v ligové sezoně vyhráli

Fotbalisté Slavie ve druhém ligovém kole porazili doma České Budějovice vysoko 4:0 a po bezbrankové remíze na stadionu Slovácka z minulého týdne si připsali premiérové vítězství v nové sezoně nejvyšší soutěže. Pražané dali v Edenu v každém z...

Lerch s asistenty jsou prvními odvolanými trenéry v nové ligové sezoně. Jihočeši, kteří se v minulém ročníku zachránili mezi elitou až v baráži, mají po dvou kolech nula bodů a skóre 0:6. Vedle sobotní porážky v Edenu před týdnem na úvod sezony doma prohráli s Olomoucí 0:2.

Novým trenérem Dynama se stal českobudějovický rodák František Straka, který už v pondělí povede trénink. Straka naposledy působil v Michalovcích, které na jaře dokázal zachránit ve slovenské lize. U týmu přesto skončil. Šestašedesátiletý kouč je českobudějovickým rodákem, Dynamo již trénoval v sezoně 2007/08 a v 25 ligových zápasech měl bilanci sedmi výher i remíz a 11 porážek. Nové svěřence poprvé povede v pondělí.

Bývalý reprezentační obránce trénoval již řadu tuzemských klubů. Naposledy v české lize vedl Karvinou, kde skončil v listopadu 2019. Trénoval mimo jiné obě pražská "S" Spartu i Slavii a v jednom utkání také národní tým. Jako kouč působil Straka rovněž v klubech v Německu, Polsku, Rakousku, Řecku, Egyptě či Austrálii. Je proslulý jako impulzivní trenér a zdatný motivátor. Týmy několikrát dovedl k záchraně, často ale poté předčasně skončil.

Dynamo mění majitele. Po Koubkovi má klub přebrat podnikatel Dalibor Jirka

Několikaměsíční spekulace a snahy o prodej fotbalových Českých Budějovic jsou u konce. Podle serveru iDnes.cz přebírá Dynamo po Vladimíru Koubkovi podnikatel Dalibor Jirka.

Nejde o jedinou změnu, která v tomto týdnu v klubu nastala. Po dlouhých spekulacích Dynamo v týdnu oznámilo, že dosavadní majitel Vadimír Koubek klub prodal Daliboru Jirkovi, jenž figuroval v dozorčí radě mládežnické akademie Dynama. „Pro klub, management i hráče změna znamená zklidnění situace. A je jisté i další financování klubu," uvedl v týdnu dnes už bývalý sportovní ředitel Dynama Milan Čadek. Dodal, že Koubek nebude pokračovat v žádné funkci v klubu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, trenér, Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo odvolalo celý realizační tým. Novým trenérem je František Straka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.