Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Fotbalisty Českých Budějovic posílil obránce Míka na hostování z Plzně

Před koncem přestupového období ohlásilo českobudějovické Dynamo další posilu. Během soustředění na Lipně se podařilo dotáhnout příchod stopera Václav Míky, který přichází na jih Čech formou hostování z Plzně.

Václav Míka je čtyřiadvacetiletý obránce, který začal s fotbalem v plzeňské Viktorii. Na západě Čech prošel celou mládeží a následně se v seniorském fotbale rozkoukával v plzeňské rezervě. V únoru 2021 poté přišel ligový debut, stalo se tomu tak v utkání proti Liberci. O rok později zamířil Míka na hostování do Chrudimi, kde strávil dvě sezony. V uplynulém ročníku naskočil do osmadvaceti duelů v Chance Národní Lize a připsal si z pozice stopera hned pět branek.

Po povedené sezoně si ho v létě stáhla Viktoria Plzeň do svého týmu na letní přípravu. Míka se ukázal v dobrém světle, odehrál zápasy proti zahraničním soupeřům, ale nakonec se k pravidelnému nasazování na hřiště nedostal.

„Přišlo to všechno hodně rychle, do Plzně dorazil nový stoper a konkurence je tam obrovská. Jsem moc rád, že jsem mohl odejít na hostování do Dynama. Chci rozhodně pomoci klukům a celému klubu k lepším výsledků,“ řekl po potvrzení přesunu na jih Čech Václav Míka.

„Já jsem hodně rád, že tu Vencu máme. Byla to práce Emila Kristka a Adolfa Šádka. Plzeň nám uvolnila hráče, který mám zkušenosti ve svém věku. Je to další hráč, jenž má rozhodně svoji kvalitu a to my potřebujeme,“ řekl na adresu nové posily kouč František Straka.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto se svolením SK Dynamo CB

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, Míka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Českých Budějovic posílil obránce Míka na hostování z Plzně  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.