Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dvougólový náskok z první půle Dynamu na body stačil

Skvělá první půle zajistila českobudějovickému Dynamu tři body za výhru 2:1 nad pražskou Slavií. Jihočeši rozhodli o osudu utkání během šesti minut, kdy se trefil Machovec a Táborský. Pražané ve druhé půli přidali, ale na víc než kontaktní branku Škody nedosáhli. Dynamo si tedy do tabulky připsalo cenné tři body.

Kouč Jihočechů poskládal potřetí v řadě pro start duelu stejnou jedenáctku. Ani sestava Slavie se příliš nelišila od předpokladů. Po úvodním oťukávání se z první větší hned narodila úvodní branka.

Míč si postavil Jaroslav Machovec a jeho střelu tečoval někdo ve zdi do protipohybu brankáře Čontofalského, jemuž pak nezbylo nic jiného, než balon vyndat ze sítě - 1:0.

Uběhlo pět minut a Jihočeši se radovali podruhé. Sandro se v dobré pozici ve vápně neukvapil, míč předložil lépe postavenému Ivo Táborskému, který utěšenou střelou levačkou poslal Dynamo do dvoubrankového náskoku - 2:0.

Českobudějovičtí byli na koni, na nabídku Táborského nedosáhl Benát ve skluzu pouze o několik decimetrů. Svěřenci trenéra Soukupa odehráli jeden z nejlepších poločasů sezony. Po něm vedli nad Slavií 2:0.

Po poločasové přestávce se hra vyrovnala, místy dokonce drželi častěji míč sešívaní. Po jedné z jejich akcí centroval do vápna Juhar a střelu Karola Kisela fantasticky vyrazil brankář Daněk na roh. Černobílí zahrozili po jednom z rychlých brejků. Novák přichystal míč pro Rýdela, který z dobré pozice střílel pouze do náruče Čontofalského.

Územní tlak Slavie sílil. Když v 70. minutě Pražané vykombinovali domácí na levé straně, musel Daněk likvidovat dvě stoprocentní příležitosti Mičoly a Škody. Zejména dorážka Škody byla nebezpečná, šla nejprve do tyče, až pak jí domácí brankář skryl ve svých rukavicích.

Tlak sešívaných vyvrcholil v 80. minutě, kdy se po Korešově centru hlavou prosadil Milan Škoda. V 87. minutě měl obrovskou šanci Kisel, ale nedokázal Daňka hlavou pokořit. I přes tlak Slavie domácí závěr zvládli a Slavii porazili 2:1.

SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha 2:1 (2:0)

Branky: 15. Machovec, 21. Táborský - 80. Škoda. ŽK: 1:3 (Táborský - Petrák, Mičola, Kisel). Rozhodčí: Franěk - Blažej, Kříž. Diváci: 2251.

Dynamo: Daněk - Novák, Halama, Lengyel, Machovec - Javorek (71. Marković), Benát (80. Otepka), Rýdel, Sandro (90. Hanzlík) - Řezníček, Táborský. Trenér Miroslav Soukup.

Slavia: Čontofalský - Cicman (34. Dostál), Petrák, Hubáček, Čonka - Jarolím, Zmrhal - Mičola (76. Koreš), Kisel (90. Vlček), Juhar - Škoda. Trenér Petr Rada.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz
Foto: František Panec

Štítky SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, Milan Škoda, Ivo Táborský, Jaroslav Machovec, Karol Kisel, Miroslav Soukup, Petr Rada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvougólový náskok z první půle Dynamu na body stačil  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.