Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Domácí tým si na úvod Motor Cupu poradil s Lincem

Výborný vstup do Motor Cupu si připsali svěřenci Václava Prospala. Na úvod dokázali jednoznačně přehrát Linec 4:0, čímž mu zároveň oplatili venkovní porážku. O branky se postupně postarali Novák, Holec, Veselý a do prázdné branky Beránek. Třemi asistencemi se blýskl Pavel Pýcha. Další utkání čeká Jihočechy už ve čtvrtek, když od 17:30 uzavřou domácí turnaj soubojem s Chabarovskem.

Od prvních minut se hrálo ve vysokém tempu, které už vlastně nastavil první duel Motor Cupu. V něm Linec podlehl Chabarovsku 4:5 po prodloužení a na úvod si tak do tabulky připsal jeden bod. V osmé minutě si hosté vypracovali nebezpečnou příležitost, když se do zakončení dostal Kristler, ale na dorážku už nedosáhl. Ve dvanácté minutě otevřeli skóre utkání Jihočeši. Na modré našel volného Martina Nováka kapitán Pýcha a i díky výbornému clonění od Jana Veselého skóroval - 1:0. Další branku mohl přidat David Gilbert. Z první to zkoušel pod břevno, ale o pár centimetrů přestřelil.

Po polovině utká přišlo v pár minutách několik vyložených gólových příležitostí. Odstartoval je Miroslav Holec. Pavel Pýcha ukázkově využil pravidlo hybridního icingu, napálil kotouč na zadní mantinel a po odrazu se přesnou střelou na zadní tyč prosadila nová posila z Olomouce - 2:0. O pár chvil později mohl přidat další přesný zásah David Gilbert, ovšem ve stoprocentní příležitosti trefil pouze tyč.

Třetí perioda nabídla nejvíce branek ze všech tří třetin. Ještě před tím, než se další gólová trefa udála, měli domácí možnost slibného brejku tři na jednoho. S kotoučem na holi postupoval Lukáš Endál, jenže i vzhledem k horšímu stavu ledu o puk přišel. Poté už se ale domácí trefili, když modré vystřelil Pavel Pýcha a šikovně tečoval Jan Veselý - 3:0. V závěru ještě Linec zkusil hru bez brankáře, ale z dalšího gólu se radovali Budějovičtí. Martin Beránek dojel pro kotouč a přesně zamířil do opuštěné klece - 4:0.

ČEZ Motor Č. Budějovice – EHC Black Wings Linec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Novák (Pýcha, Kloz), 33. Holec (Pýcha), 49. Veselý (Kloz, Pýcha), 58. Beránek (Endál, Kloz). Rozhodčí: Pražák, Horáček – Zika, Polonyi. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0.Diváci: 2870.

Motor: Klouček – Vydarený, Plášil, Pýcha, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Novák, Kloz, Endál – Karabáček, Gilbert, Doležal – Christov, Prokeš, Veselý – Beránek, Venkrbec, Holec.

Linc: Kickert – Kragl, Rutkowski, Wolf, Roach, Finn, Altmann, Matzka – Lebler, McNeill, Woger – Kalus, Brucker, Gaffal – Kristler, Schofield, Umičevič – Leiler, Florek.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Linec, Pavel Pýcha, Jan Veselý, Miroslav Holec, Martin Novák, Amur Chabarovsk, Václav Prospal, David Gilbert, Lukáš Endál, SK Sigma Olomouc

Domácí tým si na úvod Motor Cupu poradil s Lincem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.