Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z Brna odjíždí Motor s prázdnou

Na brněnském ledě odehrál českobudějovický Motor velmi těžké utkání, ve kterém tahal za kratší konec. Hladovější Kometa rozhodla o svém vítězství ve druhé třetině, kdy musel brankář Dominik Hrachovina lovit puk ze své sítě hned třikrát. Po konečném vítězství 4:0 tak všechny body získali domácí, kteří slaví první vítězství v sezoně.

Už od úvodních minut bylo znát, že jde brněnské Kometě ve středečním duelu s Motorem, který nastoupil ze zdravotních důvodů bez Hanzla s Beránkem, o hodně a hned první akce domácích skončila hráčskou výměnou názoru. V rukavičkách se rozhodně nehrálo a osobních soubojů postupem času přibývalo. I přes tyto emoce ale měly oba týmy své šance a jako první zahrozili domácí, když Martin Kohout využil nekoncentrovanosti Přikryla a najednou se ocitl sám proti Hrachovinovi.

Brněnský útočník ale svojí střelou k levé tyči zcela minul českobudějovickou branku. To na druhé straně Jan Ordoš už mířil přesněji, ale s jeho pokusem si poradil navrátilec do branky Komety Dominik Furch. Brno sice mělo v první třetině méně střeleckých pokusů, ale o to byly příležitosti domácích nebezpečnější. Hrachovina ale zlikvidoval jak pohotovou střelu Fleka z předbrankového pokusu, tak i Marcinkovu šanci po přihrávce od Kučeříka.

Začátek prostřední periody patřil domácím, kteří hned po šestnácti vteřinách zahrozili. Rychlou střelu vyslal Moses, ale Hrachovina ji výborným zákrokem betonem kryl. Tlak Komety neustával a po šancích Okála se Zaťovičem musel hostující trenér Ladislav Čihák sáhnout k oddechovému času. Následně však přišel faul od Gulašiho a Brno dostalo možnost přesilové hry.

Tu domácí zahráli parádně a po přihrávce od Zbořila se z levého kruhu prosadil ranou na „teploměr“ Hrachoviny Daniel Gazda, který tak poslal Kometu do vedení ve 27. minutě utkání. Vstřelená branka rozpoutala euforii domácích a jejich převaha na ledě narůstala. Ve 33. minutě přišla studená dvouminutovka pro Jihočechy, kdy nejprve Cingel našel mezi kruhy Steva Mosese, který zakončil nechytatelně na vyrážečku mezi čtyřmi hráči a následně třetí branku přidal po parádní akci Jakub Flek, který nastavenou hokejkou pouze usměrnil puk do sítě.

V poslední třetině domácí kontrolovali tříbrankové vedení a jejich hra, ze které vyzařovala lehkost, dělala Motoru neustálý problém. Nebezpečných šancí ubylo, ale i přes to Hrachovina přidával na své konto další zákroky. V závěrečných minutách se fanoušci ve Winning Group aréně dočkali ještě jednoho přesného zásahu. K asistenci přidal kapitán Martin Zaťovič i svojí první branku v sezoně, kterou uzavřel středeční duel. Kometa se tak po vítězství 4:0 dočkala prvních bodů, které se zrodily hlavně díky druhé třetině.

HC Kometa Brno - Banes Motor České Budějovice 4:0 (0:0,3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Gazda (Zbořil, Holík), 33. Moses (Cingel), 35. Flek (Zaťovič, Lintuniemi), 59. Zaťovič (Flek, Ščotka). Rozhodčí: Mrkva, Vrba – Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5086. Střely na branku: 27:16. Zblokované střely: 11:5. Hity: 20:18. Vhazování: 28:25.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Brna odjíždí Motor s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.