Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další prodloužení ani tentokrát neskončilo vítězstvím. Motor nedotáhl obrat proti Kladnu

Znovu až do prodloužení dovedli českobudějovičtí hokejisté svůj mistrovský zápas. V něm se bohužel ani tentokrát nemohli radovat. Utkání rozhodl proměněným nájezdem domácí Deven Sideroff. Pro Motor jde o pátou porážku v řadě. Tu mírní alespoň skutečnosti, že se do sestavy vrátil nejproduktivnější hráč Adam Kubík a první body v seniorském dresu Motoru si připsal Jáchym Kondelík.

Domácí nastoupili oslabeni absencí kapitána Tomáše Plekance. Na druhé straně Motor nemohl využít schopností Lukáše Pecha, který týmu chyběl z důvodu nemoci. Ve čtvrté minutě neproměnil první dobrou příležitost domácí Eduard Tralmaks, jenž se objevil nehlídaný před hostujícím brankářem. Do šesté minuty hra většinu času probíhala v obranném pásmu Motoru.

To rozmělnilo první zakázané uvolnění domácích a následný pokus Mikuláše Hovorky z pravé strany, který však domácí Brízgala bezpečně kontroloval. V dalším střídaní se navrátilec do sestavy Adam Kubík společně se svými spoluhráči z prvního útoku tlačil do brankoviště za vstřelením úvodního gólu. Po této povedené pasáži zvýšil Motor na delší čas aktivitu i ve svém útočném pásmu.

Ve druhém útoku pokračovala spolupráce Kondelíka s Gulašem a Beránkem. Po jejich akci z jedenácté minuty střílel z pozice napravo znovu Hovorka. O poznání nebezpečnější střelou však také kvůli lehké teči clonících hráčů netrefil branku. Šance Jihočechů si v této části zápasu pravidelně vytvářely právě tyto dvě formace. Po dobré sekvenci ale přišlo upadnutí obránce Vráblíka a na Hrachovinu se řítil Ondřej Bláha.

Gól ze samostatného úniku nevstřelil. V 15. minutě jeli Jarůšek s Klepišem v přečíslení na bránu. Prvně jmenovaný se rozhodl zakončit, ale našel pouze pravý beton brankáře Hrachoviny. Jeho neprůstřelnost v zápase přerušila 18. minuta, když skóre otevřel dorážkou do odkryté branky Radek Smoleňák. Ve zbývajícím čase první třetiny k dalším významným událostem nedošlo, proto se dalo do zápisu o utkání napsat, že Rytíři po první třetině odskočili Motoru na rozdíl jedné branky.

První šanci druhé třetiny si připsal tečí Štencelovy střely Kondelík. Brízgala byl pozorný a následným skokem přerušil hru. Na druhé straně se objevil před brankářem Pytlík. Ani on nebyl střelecky úspěšný. Po chvíli se Motor dostal do tlaku opět zásluhou první formace. Gulaši křižnou přihrávkou našel Kubíka, jehož nebezpečnou střelu z první rychlým přesunem vychytal domácí brankář a nadále držel čisté konto. Skóre se však zanedlouho měnilo. Co se domácímu Bláhovi nepovedlo v první třetině, povedlo se mu ve druhé části, když po přihrávce Pytlíka stál sám před Hrachovinou a tentokrát už našel místo mezi jeho betony a zvýšil tak vedení Kladna na rozdíl dvou branek.

Dvougólová ztráta hnala Motor za snížením. Ve 29. minutě trefil Jakub Valský svoji ranou po vhazování pouze tyč. První přesilová hra nastala přesně v polovině zápasu, kdy se hosté provinili přestupkem příliš mnoha hráčů na ledě. Paradoxně při této nestandardní situaci došlo ke gólové situaci na oslabené straně. Jan Ordoš nedal svojí střelou domácímu brankáři šanci a snížil na 1:2.

Jáchym Kondelík si svojí zpětnou přihrávkou na čerstvě vystřídaného spoluhráče připsal první kanadský bod v A-týmu. O necelou minutu později navíc Jan Ordoš vybojoval faul na svou osobu a po krátké hře ve čtyřech následovala přesilovka Motoru. V ní tentokrát gól nepadl. Hosté ji využili alespoň k tomu, aby na delší dobu zatlačili domácí do obranného pásma. Do další dobré příležitosti se dostal Filip Přikryl, jenž se se svojí střelou neprosadil. Jihočeši pak ubránili i svoje druhé oslabení a po 40 odehraných minutách tak ztráceli na svého soupeře jeden gól. Nezměnila to ani situace v posledních vteřinách, kdy Martin Beránek na brankovišti ideálně netrefil skákající puk.

Třetí třetinu zahájil Motor nevyužitou přesilovkou. Větší šanci si vytvořil až při svém dalším oslabení. Ke gólu v tomto případě nevedla. Ve zbytku přesilovky si hosté poradili se dvěma dobrými šancemi Rytířů a dále se drželi na dostřel. Poslední třetina byla bohatá na přesilovky. V nich se oba týmy rovnoměrně střídaly. Deset minut před koncem dokázali Budějovičtí tuto svoji výhodu konečně využít. Brant Harris vyrovnal bombou z levého kruhu na 2:2. V 52. minutě mohlo být pro Motor ještě veseleji. Zmatků v kladenském brankovišti ale nedokázal v dobré pozici využít Adam Kubík. Tři a třičtvrtě minuty před koncem měl Motor po faulu Procházky na Douderu další početní výhodu. V nadějných pozicích neuspěl, a proto jeho třetí zápas v řadě dospěl až do prodloužení.

V nastaveném čase měli největší šance kladenský Pytlík a na druhé straně dvakrát Jáchym Kondelík. Nejdůležitější situace nastala po třech odehraných minutách. Hlavní rozhodčí nařídil po podražení Devena Sideroffa trestné střílení. Na něj se postavil sám faulovaný a rozhodl utkání na stranu Kladna. Motor ani napopáté nezvítězil.

Rytíři Kladno - Banes Motor České Budějovice 3:2p (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Smoleňák (Veber, Melka), 29. Bláha (Pytlík, Strnad), 64. Sideroff (TS) – 32. Ordoš (Kondelík, Štencel), 50. Harris (Pýcha, Kondelík). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Svoboda, Hynek . Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 274. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2p.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další prodloužení ani tentokrát neskončilo vítězstvím. Motor nedotáhl obrat proti Kladnu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.