Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z hradeckého ledu odjíždí Motor s prázdnou

Českobudějovický Motor nedokázal navázat na domácí vítězství proti plzeňské Škodovce a v Hradci Králové utržil porážku 1:4. O výsledku rozhodl přelom první a druhé periody, kdy se Mountfield dokázal dvakrát prosadit. Naději na bodový zisk vykřesal svojí brankou na 1:2 Milan Gulaš. Domácí ale v poslední části dokázali opět odskočit na rozdíl dvou branek a závěrečný risk bez brankáře nakonec přinesl ještě jednu branku do sítě Jihočechů.

První třetina v hradecké ČPP aréně divákům moc hokejové krásy nenabídla a z ledu byly slyšet hlavně píšťalky čárových rozhodčích, kteří často museli signalizovat ofsajd, nebo zakázané uvolnění. V první větší šanci se objevil domácí Támáši, ale s jeho pokusem z předbrankového prostoru si Hrachovina poradil svým levým betonem. Na druhé straně musel Bartošák řešit převážně pokusy českobudějovických obránců. Hradecký fantom si poradil ale i s nahozením Pýchy, jehož směr nebezpečně tečoval Toman.

Bojovná dvacetiminutovka tak přinesla důležité okamžiky až ve své druhé polovině. Mountfield nejprve přežil nebezpečné pokusy českobudějovických borců z prostoru před Bartošákem, a když v 15. minutě hostující Hovorka obdržel dvouminutový trest za vražení Okuliara na hrazení, tak Hradec získal početní výhodu, kterou Západočeši využili už po jednadvaceti vteřinách. Jordann Perret se nejrychleji zorientoval před brankou Českých Budějovic a francouzský útočník domácích neměl problém zasunout kotouč mezi nohama Hrachoviny do branky Motoru.

Nabytý náskok z první třetiny dokázal Mountfield navýšit už ve 24. minutě, kdy si David Šťastný nejprve poradil na modré čáře s Pýchou a následně svojí střelou z úhlu na vzdálenější tyč překonal i brankáře Hrachovinu. Jihočeši se mohli dostat zpět do hry v dlouhé přesilové hře po faulu Radovana Pavlíka, ale čtyřminutovou početní výhodu svěřenci Ladislava Čiháka vůbec nezvládli. Během prvních dvou minut se Motor nedokázal dostat do útočného pásma a následně musel na trestnou lavici za hosty Přikryl, který odseděl trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

Hra ve čtyřech přinesla obrovskou šanci domácím. Se zakončením Jaspera si poradil Hrachovina a českobudějovickému brankáři pomohla následně, při dorážce Lalancetta, i branková konstrukce. Jiskřičku naděje vystřelil pro Jihočechy ve 36. minutě Milan Gulaš. Kapitán tým si vzal kotouč, poradil si s obráncem Marcelem a na následnou střelu neměl Bartošák žádný nárok. Dvoubrankový náskok mohl do konce prostřední třetiny vrátit domácím Jergl, ale Hrachovina dokázal vyřešit tuto sumaci svým betonem.

Právě Aleš Jergl byl ve 45. minutě, ke smůle Jihočechů, na konci povedené akce domácích. Okuliarovo nahození na branku dokázal ještě Miškář posunout zadovkou právě na devětadvacetiletého útočníka Mountfieldu, a ten už neměl problém s překonáním brankáře Motoru. Čtvrtou branku navíc mohl o pár minut později přidat Bohumil Jank, jehož rána narazila z vnější strany na tyč. Naději Motoru na zabojování ještě o body mohla přinést přesilová hra, ale při pokusu Milana Gulaše vypověděla hokejka hostujícího útočníka službu a zlomila se.

Paradoxně tak největší šance Českých Budějovic přišla až po skončení početní výhody, ale Pýcha v ideální pozici na střelu zapomněl puk za sebou. V posledních minutách utkání se Motor pokusil o hru se šesti hráči v poli a početní výhodu vyšperkovalo navíc vyhození kotouče mimo kluziště od Janka. Při hře čtyřech proti šesti ale dokázal Jihočechům ujet Patrik Miškář a pojistil tak vítězství Mountfieldu, které tedy nakonec skončilo poměrem 4:1. Motor tak nedokázal navázat na domácí vítězství proti Plzni a připisuje si desátou porážku v letošní sezoně.

OHLASY PO ZÁPASU

Tomáš Martinec (Mountfield): "Byl to pro nás důležitý zápas, Budějovice mají skvělé hráče a chtěli jsme za každou cenu vyhrát. Hráči na to byli nastavení od první minuty. Ze začátku na nich byla vidět i lehká nervozita, hra byla neurovnaná, ale pomohli jsme si přesilovkou a od té chvíle jsme byli o krok napřed. Velký kus práce odvedli i hráči na oslabení. Byl to týmový výkon podpořený Patrikem Bartošákem a vítězství si moc vážíme."

Ladislav Čihák (Motor): "Hradec má bojovný, bruslivý tým, který hraje hodně pospolu. Já to shrnu: Pokud si nezačneme pomáhat v přesilovkách, tak bohužel relativně vyrovnané zápasy neotočíme na svoji stranu. To je jeden kámen úrazu. Druhý je, že přežijeme oslabení a za pět deset vteřin inkasujeme další trest… Pokud chceme pomýšlet na body či vítězství, v tom se musíme jednoznačně zlepšit."

Mountfield HK - Banes Motor České Budějovice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0 - 4:1)

Branky a nahrávky: 15. Perret (Estephan, Jasper), 24. Šťastný (Kalina, Lalancette), 45. Jergl (Miškář, Okuliar), 60. Miškář (R. Pavlík) – 36. Gulaš (Hovorka, Doudera). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Lhotský, Bohuněk. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3928. Střely na branku: 25:26.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z hradeckého ledu odjíždí Motor s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.