Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor před vyprodanou Budvar arénou přemohl Hradec Králové

Hokejisté českobudějovického Motoru dali svým příznivcům dodatečný dárek pod vánoční stromeček! Na svatého Štěpána svěřenci Ladislava Čiháka uspěli na domácím ledě s hradeckým Mountfieldem a po výhře 4:2 prodloužili svojí domácí neporazitelnost už na sedm duelů.

Úvod utkání na svatého Štěpána patřil českobudějovickému celku. Hned v úvodním střídání si vytvořila první formace domácích tlak, Lukáš společně se svými kolegy při bránění ale vše dokázal ustát. Ideální šanci k otevření skóre měli Jihočeši při vyloučení Okuliara po čtyřech minutách a sedmadvaceti sekundách. Při trestu nejproduktivnějšího hráče hostů si Motor vytvořil obrovský tlak. Postupně pálil Hovorka, Kubík i Simon, ale ani jeden z domácích hráčů nedokázal překonat skvěle chytajícího brankáře hostí.

V rozmezí osmé až třinácté minuty se poté s vyloučeními roztrhl pytel. Dvakrát usedli na trestnou lavici domácí, hned čtyřikrát poté hosté. Největší hradecká šance v úvodní periodě přišla v minutě deváté, kdy se tváří v tvář ocitl před Hrachovinou Okuliar, ale na domácího brankáře si nepřišel. Ve dvanácté minutě poté na druhé straně hezky zpoza branky našel Ordoš volného Milana Gulaše. Kapitán českobudějovického celku však svůj pokus nasměřoval pouze do lapačky Jana Lukáše. Poslední výraznou šanci v první dvacetiminutovce si poté Jihočeši vytvořili dvě minuty před koncem. Po ztrátě kotouče od hostů v jejich obranném pásmu pálil Jáchym Kondelík, Lukáš ale skvěle vytasil své rameno.

Ve druhé části se na branky už však dlouho nečekalo. Po čtyřiapadesáti sekundách si nešťastně poslal kotouč při protiútoku za svého brankáře jeden z domácích hráčů. Jihočechy však inkasovaná branka naopak nabudila k dalšímu útočnému snažení. Na konci třiadvacáté minuty se totiž dostal ke střele Josef Koláček a utaženou ranou odčaroval kouzlo hradeckého Lukáše. I nadále domácí, hnáni zaplněnou Budvar arénou, udávali tempo hry. V osmadvacáté minutě domácí uzamknuli svého soupeře v jeho pásmu. V rozmezí několika sekund pálil nejprve Pýcha těsně vedle a následné nahození Hovorky zase těsně mimo tečoval Ordoš. O minutu později se již svěřenci Ladislava Čiháka dočkali.

Mikuláš Hovorka z pravé strany vyslal prudké nahození, které hostující brankář neudržel. Toho využil Milan Gulaš, jenž se dobře zorientoval a rychle kotouč zasunul do hradecké sítě. Rušno bylo před Lukášem v hostující brance opět v minutě jedenatřicáté. Navrátilec do domácí sestavy David Štich se na modré čáře nad ničím nerozmýšlel, poslal prudké nahození před branku, které dokázal tečovat nebezpečně Kondelík. Po teči vytáhlého útočníka domácí kotouč prosvištěl jen těsně vedle hostující svatyně. V dalším průběhu druhé části o sobě dali vědět i hosté.

Po pěkné individuální akci Lalancetta pálil z pravého kruhu Jasper, ve velké šanci hostujícího křídelníka vychytal Hrachovina. O chvíli později však bylo přeci jen srovnáno. Po špatné rozehrávce domácích zůstal úplně volný před Hrachovinou Kryštof Lang a mladík v sestavě královehradeckého celku si počínal znamenitě. Díky povedené kličce si otevřel svůj střelecký účet v nejvyšší soutěži. Vyrovnaný stav však trval devětatřicet sekund. Při dalším pobytu českobudějovického celku v útočném pásmu pálil od modré čáry Ondřej Kachyňa a po jeho střele propadl kotouč až za záda Lukáše. Ještě veseleji mohlo být v Budvar aréně po střele Filipa Přikryla v poslední minutě druhé periody. Jeho pokus však pouze orazítkoval levou tyč hradecké branky. Do třetí části si tak Jihočeši nesli jednobrankový náskok.

Hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky mohli domácí navýšit skóre. Pokus Jana Štencela nadělal hostujícímu brankáři velké problémy, avšak kotouč za brankovou čarou neskončil. Po necelých pěti minutách hry ve třetí periodě zahrozili hosté díky Jerglovi, jehož ránu však Hrachovina dokázal nadvakrát zlikvidovat. Mountfield mohl srovnat stav při početní výhodě po vyloučení Kachyni.

Během výhody jednoho hráče navíc si Východočeši přichystali velkou příležitost až těsně v závěru, po ráně Okuliara zůstal kotouč volný před domácí brankou, ale ani jeden z hradeckých hráčů nedokázal puk zasunout do poloodkryté domácí branky. Hradečtí sice výrazně přidali na aktivitě v útočném pásmu, avšak dlouho se nemohli dostat do vážnějšího ohrožení domácí branky. Více práce měl domácí Hrachovina až pět minut před koncem, dva nebezpečné pokusy Mountfieldu ale dokázal zlikvidovat a podržel svůj celek. Na druhé straně však velká šance byla zužitkována! Čtyři minuty a pět sekund před třetí sirénou vytáhl ze svého repertoáru parádní akci Adam Kubík.

Českobudějovický útočník elegantním backhandovým zakončením pod břevno rozjásal vyprodanou Budvar arénu! Hradečtí na konci duelu ještě sáhli k odvolání Lukáše a ke hře v šesti hráčích. Hosté si vytvořili velký tlak před domácí brankou. Po závaru se dostal do velké šance Lalancette, ale proti dorážce hostujícího útočníka vytáhl svůj beton Hrachovina! Ani v dalším průběhu zápasu se již hostům zdramatizovat utkání nepovedlo, a tak na jihu Čech zavládla radost. Svěřenci Ladislava Čiháka prodloužili o svátečním večeru svojí domácí neporazitelnost už na sedm duelů a bodově se dotáhli na svého soupeře!

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky české budějovice, hokej, motor

Motor před vyprodanou Budvar arénou přemohl Hradec Králové  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.