Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Je vidět, že jsou v týmu síla a zdravý duch, těší Milana Douderu

Motor přerušil sérii sedmi výher v řadě ve středečním zápase porážkou v Liberci. O dva dny později zajížděl do poslední Mladé Boleslavi, kterou už dvakrát v tomto ročníku porazil. Jihočeši ve městě automobilů zvítězili 4:2 a jednou asistencí se předvedl i navrátilec do sestavy Milan Doudera. Na Nový rok měl 31. narozeniny, ale bohužel je neoslavil tak, jak by chtěl, a to kvůli nemoci, která ho po nějakou dobu limitovala. Jak on zhodnotil páteční utkání v Boleslavi a jak si dle něj tým vede?

Milane, jaký to byl zápas po celých šedesát minut?
Těžký. Měli jsme dobrý start, druhá půlka první třetiny byla z naší strany špatná. Nechali jsme se zbytečně zatlačit a pramenilo z toho vyrovnání. Ve druhé třetině nás tam také párkrát zamkli v pásmu a tam jsme inkasovali v oslabení. Před třetí třetinou jsme si řekli, že máme charakter a mužstvo na to, abychom to otočili, což se ukázalo. Je vidět, že jsou v týmu síla a zdravý duch. Vzali jsme za to a otočili to, za což nám patří velký kredit.

Říkal jste, že jste měli dobrý start. U jejich vyrovnávacího gólu vás soupeře opravdu zamkl ve vašem pásmu a přes tři minuty jste jim nedokázali odebrat kotouč. A poté skóroval.
Třikrát nebo čtyřikrát jsme měli puk na holi a nedali jsme ho ven. Byla také signalizovaná výhoda a hráli v šesti. Byli jsme zavaření. Způsobili jsme si to sami.

Ve druhé třetině vás zavřeli znovu na vašem území, což oproti té první situaci bylo v přesilové hře.
Prostřídali se a o to to bylo těžší. Člověk pak čeká na to, že se k němu odrazí puk, ale musí s ním dobře zacházet. Ve druhé třetině jsme to opět nedokázali dát ven. Musíme si na to dát pozor, ale jsme rádi, že jsme to otočili a zvládli.

Byť je Boleslav poslední, má vskutku dobré přesilovky. Připravovali jste se na ně?
Ano. Věděli jsme to. Řekli jsme si, že jim nesmíme dát možnost ty přesilovky hrát, ale bohužel jsem jim nějaké darovali a proměnili je. Je na nich znát, že bojují o každý bod a že to nebude jednoduchý zápas, což jsme my ani tak nebrali. Museli jsme to odmakat a poctivě odpracovat.

V rámci střel na branku to bylo vyrovnané. Po první třetině 6:6, po druhé třetině 15:15. Vyrovnávací branka na 2:2 vás vyloženě nakopla.
Ano. Bylo to krátce po skončení přesilovky a nakoplo nás to. Chvilku nato jsme zvýšili na 3:2. Ty tři góly padly v krátkém časovém úseku, což nám pomohlo a uklidnilo nás to. Možná se dostali trochu do paniky. Jsme rádi, že jsme si takto pomohli, a že nám to tam ve třetí třetině napadalo. Pak už jsme si jen hlídali výsledek.

Myslíte, že se třeba potvrdilo, že Boleslav je poslední třeba i díky tomu, že v utkání dokáže takto vypadnout z tempa a prohrát tak zápas?
Je to možné. Měli zápas dobře rozehraný a pak se jim to zhroutilo jako domeček z karet. My jsme si zkušeně pohlídali závěr.

Ladislav Čihák byl vyhlášen jako trenér měsíce prosince a Brant Harris jako hráč měsíce prosince. Je i nálada díky těmto oceněním větší? Poněvadž je to důkaz, že se vám daří.
Určitě ano. My jsme rádi, že se nám teď podařilo přerušit tu sérii dvou porážek. Jako týmu se nám daří a jsme v horní polovině tabulky. Zápasy zvládáme, z nichž pramení ta individuální ocenění. Všichni jsme Brantovi a panu trenérovi popřáli a samozřejmě za to musí zaplatit i něco do kasy. (smích) Máme radost, že se daří týmu, jednotlivcům, a že se o Motoru mluví jen v pozitivech.

Do Boleslavi jste přijeli v trochu okleštěné sestavě. Chyběli Michal Gulaši, David Štich, Jáchym Kondelík a Brant Harris. Jak jste se připravovali na hru bez těchto hráčů a na složení jiných formací?
Moc jsme se na to nepřipravovali, protože jsme se o ztrátách dozvěděli během dvou dní. Museli jsme na ně rychle reagovat. Je super, že nastoupili mladí hráči, pro které to je zkušenost. Jsme rádi, že i v takové sestavě jsme tady vyhráli. Byl to těžký zápas, ale máme tři body, což je dobré.

Po pár zápasech jste se objevil v sestavě. Bral jste antibiotika. Měl jste narozeniny. I přesto, jak jste si je užil?
Bylo to těžké. Dlouho jsem nevěděl, co mi je. Pak se na to přišlo. Měl jsem antibiotika a nemohl jsem nic dělat. Pak jsem na led naskočil po čtrnácti dnech. Pro mě to bylo těžší, protože jsem byl ve čtvrtek poprvé na ledě a původně jsem ještě hrát neměl. A ještě když Michal s Davidem dostali tresty, tak jsem naskočil a jsem rád, že jsem to jakžtakž odehrál.

Jak jste na ledě cítil?
Ve čtvrtek jsem byl na ledě a cítil jsem se katastrofálně. Ráno jsme v den zápasu měli rozbruslení, a to už nebylo tak hrozné, cítil jsem se lépe. Není legrace nastoupit po takové době po tréninku. Jsem rád, že jsem to nějakým způsobem odehrál.

Po čtyřech dnech budete hrát znovu s Libercem. Ve středu jste proti němu nenastoupil, ale může být výhodou, když po krátké době proti němu znovu hrajete?
Ano. Můžeme použít materiál z toho minulého zápasu. A je to soupeř, se kterým bojujeme o páté místo v tabulce. Chceme se na to připravit, bude to pro nás důležitý zápas. Chceme jim vrátit tu porážku z minula. Hráli jsme tam slušně, ale bohužel nám to tam v jednu chvíli napadalo a neproměnili jsme šance. Ten výsledek neodpovídá předvedené hře. Připravíme se na to a budeme jim to chtít vrátit.

Myslíte, že může být ve hře podobný scénář zápasu v rámci těch bitek, které proběhly, a že by mohlo dojít na vyřizování účtů?
To si nemyslím. Myslím, že ty šarvátky vznikly na základě toho, že jsme prohrávali 0:3. Také tam byl ten sporný zákrok, tak se to možná trochu vystupňovalo. Nemyslím, že by v neděli měla přijít nějaká odveta. Budeme hrát všichni hokej a pořádně si to rozdáme.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Je vidět, že jsou v týmu síla a zdravý duch, těší Milana Douderu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.