Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pozitiva z porážky? Bojovnost a nasazení, míní Martin Beránek

Jihočeši podlehli v úterním duelu pardubickému Dynamo těsným poměrem 3:4, když aktuálně první tým tabulky dokázal ve třetí třetině otočit nepříznivý stav utkání. Motor ale srdnatě bojoval a svojí zásluhu na tom měl i Martin Beránek, který nejprve na první branku svého týmu asistoval a následně i druhou sám při úniku v oslabení vstřelil.

Martine, diváci byli dnes v Budvar aréně svědky parádní hokejové bitvy, která ale bohužel skončila z vašeho pohledu porážkou. Co podle vás scházelo k bodovému zisku?
Dneska by se nám nedala upřít nějaká bojovnost, nebo nasazení, ale rozhodly přesilovky. Pardubice je mají výborné a rozhodující gól padl bohužel právě v jedné z početních výhod.

Vstup do zápasu byl ve vašem podání výborný a ujali jste se vedení o dvě branky. Na co jste podle vás Pardubice v uvozovkách „nachytali“?
To se podle mě nedá takto říci. Dali jsme sice dva góly, ale Pardubice nás přehrávaly v první třetině a Hrášek nás parádně podržel. Pak jsme hru ve druhé a třetí třetině vyrovnali.

Ve druhé třetině dokázalo Dynamo vyrovnat, ale záhy jste si vedení vzali zpět využitím přesilové hry. Pozorujete osobně nějaké zlepšení v početních výhodách, když se ohlédnete za posledními zápasy?
Určitě tam nějaké zlepšení je, ale já osobně na přesilovky nechodím, takže se to netýká přímo mě. Spíš bych se zeptal kluků, kteří na ně chodí.

Ve třetí třetině bohužel dokázalo Dynamo otočit stav utkání a získat všechny tři body. Jde si podle vás vzít něco důležitého zpětně z tohoto zápasu, co třeba může v budoucnu pomoci?
Určitě tu bojovnost a nasazení. Podle mě jsme odehráli dnes dobrý zápas, upřímně asi nejlepší za posledních pár zápasů, takže je veliká škoda, že jsme dneska nesebrali nějaké body. Pardubice mají ale výborný kádr a pro nás to byl dnes super zápas z pohledu do budoucna.

Vrátíme se ještě do druhé třetiny, kde jste málem podruhé v utkání vyrazil v oslabení do samostatného úniku. Co podle vás ale nakonec chybělo k tomu, abyste se dokázal napodobit gólový únik z první třetiny?
Kotouč docela skákal, já si to propíchl přes jednoho hráče, ale druhý mě stihnul dojet. Už to bohužel nebylo tak ideální jako poprvé, kdy mi to parádně přistrčil Kondel.

V pátek přivítáte pražskou Spartu. V čem se podle vás bude páteční zápas lišit oproti tomu dnešnímu?
Sparta má také výborný kádr, ve kterém ale mají teď dost zraněných hráčů. My na ně musíme v pátek vletět, nedat soupeři od prvního střídání šanci a ukázat, kdo je tady doma pánem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky motor, české budějovice, hokej, sport

Pozitiva z porážky? Bojovnost a nasazení, míní Martin Beránek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.