Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jsem rád, že to tam konečně padlo a že jsem týmu pomohl, říká Adam Kubík

Jihočeši vedli ve druhém zápase série proti Karlovým Varům už o čtyři branky před poslední dvacetiminutovkou a vypadalo na to na poklidnou výhru. Západočechům se ale povedlo v poslední třetině vyrovnat a dostat zápas do prodloužení. V tom nakonec rozhodli Jihočeši, kteří zapsali druhou výhru a už jen jedna je dělí od postupu do další fáze. Včera se proti Karlovým Varům trefil také Adam Kubík, který čekal na trefu téměř tři týdny.

Jak byste celkově zhodnotil zápas?
Já si myslím, že jsme měli dobrý vstup. V prvních dvou třetinách jsme byli lepší a řekli jsme si, že tu poslední část chceme nějak hrát. To se nám ale moc nedařilo a napadaly nám tam góly. K tomu jsme udělali zbytečné fauly, které je dostaly do hry. To se nám prostě nesmí stávat. Potřebujeme hrát celých šedesát minut furt stejně.

Bylo něco, v čem vás Vary v té poslední třetině překvapily?
Věděli jsme, že už nemají co ztratit a že po nás půjdou. My jsme se trochu zatáhli a myslím, že jsme se toho trošku báli. Pak z našeho nedůrazu nám to tam napadalo, toho se určitě musíme příště vyvarovat. Nakonec jsme to ale zvládli jako tým a bereme další výhru do série, což je pro nás hrozně důležité.

Vy sám jste se trefil po nějakých třech týdnech. To pro vás už musela být úleva…
Poslední dobou jsem měl hodně šancí, ale nepadalo to tam, takže jsem rád, že to tam konečně padlo. Důležité je, že jsem mohl takhle týmu dneska pomoci. Poslední dobou jsem se navíc cítil celkem dobře, tak uvidíme, jak to půjde v dalších zápasech. Musím pokračovat v práci, kterou jsme si nastavili s trenéry. Snažím se být hlavně prospěšný týmu.

Pro vás je to navíc vůbec první play-off…
Zatím se s tím trochu sžívám, ale musím říct, že ten hokej má grády a že si to moc užívám. Každopádně ta třetí třetina pro nás byla velké varování, to by se rozhodně stávat nemělo. Máme s tím ale problém celou sezónu, o to větší varování to je. Musíme si o tom ještě promluvit. Nakonec jsme ale zápas dotáhli do vítězného konce, takže to pro nás dopadlo dobře. Ve finále to nakonec bude možná větší ťafka pro soupeře.

Myslíte si, že zápasy ve Varech přinesou jiné pojetí hry? Něco jiného od nich?
Tak samozřejmě každému týmu se hraje lépe doma. Tady soupeři čekali na brejky a nějakou naší chybu, kterou dokázali občas potrestat. Víme navíc, že jsou doma silní, jednou jsme tam vyhráli a jednou prohráli. Jedeme tam s tím, že chceme hrát jako tady většinu času. Příští zápas chceme vyhrát a nevracet se už do Budvar arény na poslední zápas.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, české budějovice, sport, play off, motor, banes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem rád, že to tam konečně padlo a že jsem týmu pomohl, říká Adam Kubík  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.