Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorácká kočka si pohrála a posílá šedou šumperskou myš domů se sedmičkou

Jednoznačné vítězství v poměru 7:0 si připsali budějčtí hokejisté během pondělního večera, když na vlastním stadionu hostili nejhorší tým aktuálního ročníku WSM Ligy. Šumperk nebyl nabuzeným Jihočechům soupeřem a závěrečný hvizd uštědřil celek ze severu Moravy od většího debaklu. Dobré výkony podali autor hattricku Josef Straka a neprůstřelný gólman Ondřej Bláha.

Duel s posledním týmem tabulky vždy bývá ošemetným, Motor ale neponechal nic náhodě, do zápasu vstoupil aktivně a během úvodní třetiny si vypracoval solidní tříbrankový náskok. Rychlé vedení zajistil Jihočechům už po devětatřiceti sekundách hry kapitán Josef Straka, když dorazil do odkryté brány tečovanou střelu Suchánka. A byl to stejný hráč, jenž si v 7. minutě sám pro sebe vybojoval trestné střílení, gólmana Svobodu rozhýbal a pohodlně zakončil střelou pod víko - 2:0. Rozdíl třech branek platil od 12. minuty po souhře Žálčíka s nikým nehlídaným Michalem Švihálkem.

Šumperské samozřejmě musel náskok jejich rivala mrzet, na ledě ale byli vidět a několikrát Bláhu nebezpečně ohrozili, zejména tvrdými střelami od modré, které domácí gólman mnohdy ani neviděl. Kromě velké šance Brunce v 9. minutě, jenž se objevil tváří v tvář strážci jihočeské klece, však svěřenci trenéra Rosola dobře bránili a draky drželi v dostatečné vzdálenosti od brány.

Hosté prožívali v Budvar Aréně doslova hororový večer. Aniž by se stihli nadechnout k nějaké příležitosti ke skórování, v čase 24:27 prohrávali o čtyři. Slovenský bek Ján Mucha napřáhl a jeho bomba z vrcholku kruhu málem protrhla síťku za Svobodou. Už 5:0 to bylo za další čtyři minuty - nádherný pas Žálčíka napříč útočným pásmem zužitkoval Michal Švihálek a svým druhým gólem utkání vyhnal šumperskou jedničku na střídačku.

Náhradní brankář Šumperku Zelenka se nestačil ani pořádně ohřát a už lovil kotouč zpoza svých zad. Ve vlastním oslabení plachtící kus gumy zachytil výskokem na obranné modré čáře Heřman, okamžitě vyslal do samostatného úniku Josefa Straku a ten zkompletoval hattrick, svůj první v dresu Českých Budějovic - 6:0! Rozložený hostující celek byl na kolenou a led patřil prakticky jen motorákům, další zajímavou akci tentokrát neproměnil Mikyska.

Poslední perioda už se jen dohrávala, přesto v ní dokázali domácí hráči ještě navýšit skóre na 7:0, když ve dvojnásobné početní výhodě zůstal dva metry od tyčky Luboš Rob a před poloprázdnou klecí neměl těžkou práci. A tento stav byl konečný, jelikož další trestné střílení Babka neproměnil a Žovinec v 52. minutě nastřelil jenom tyčku. Důležité body tak zůstaly bez jakýchkoliv problémů na jihu Čech, navíc Ondřej Bláha vychytal první čisté konto v sezoně.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Tyhle zápasy po přestávkách nemám rád, člověk nikdy neví, co od toho má očekávat. Naštěstí jsme dali góly hned na začátku, Bláha nás podržel a pak už jsme zápas kontrolovali a zaslouženě vyhráli.“

Radek Kučera (Salith Šumperk): „Domácí nás během celého utkání prakticky k ničemu nepustili, navíc vstup do zápasu byl špatný. Takový mančaft když odskočí o tři góly, tak je vlastně hotovo. Osobní souboje, kombinace... nepředvedli jsme vůbec nic.“

K dalšímu prvoligovému duelu zajíždí českobudějovičtí hokejisté pozítří do Třebíče, v sobotu netradičně od 15 hodin hostí na vlastním ledě nováčka soutěže z Přerova.

ČEZ Motor České Budějovice - Salith Šumperk 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Straka (Suchánek, Marek), 7. Straka (TS), 12. Švihálek (Žálčík), 25. Mucha (Pajič, Mikyska), 29. Švihálek (Žálčík, Chovan), 34. Straka (Heřman), 46. Rob (Heřman, Straka). Rozhodčí: Grech - Kreuzer, Coubal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4745.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec - Babka, Pajič, Chovan - Marek, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Švihálek - Kuchejda, Mikyska, Prokeš. Trenér Petr Rosol.

Salith Šumperk: Svoboda (Zelenka) - Holík, Drtil, Prokop, Sedlák, Zdráhal, Roupec, Petira - Haas, Plášek, Půhoný - Brunec, Vrdlovec, Fořt - Ostřanský, Kaut, Šimun - Hroch, Půlpán. Trenér Radek Kučera.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 18. kole: 1. Kladno (39 bodů), 2. Slavia Praha (38), 3. Jihlava (38), 4. MOTOR (37), 5. Kadaň (34), 6. Třebíč (34), 7. Prostějov (31), 8. Ústí nad Labem (30), 9. Litoměřice (28), 10. Benátky nad Jizerou (27), 11. Havířov (26), 12. Přerov (24), 13. Most (19), 14. Šumperk (15).

Štítky Josef Straka, Madeta Motor České Budějovice, Salith Šumperk, Ondřej Bláha, Morava, Michal Švihálek, Ján Mucha, Petr Rosol, Luboš Rob, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorácká kočka si pohrála a posílá šedou šumperskou myš domů se sedmičkou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.