Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mach zůstává v Jihostroji. V realizačním týmu střídá Skolku

Legenda českobudějovického volejbalu Radek Mach se sice rozloučil s klubem jako hráč i nadále však zůstane součástí Jihostroje. Na pozici asistenta trenéra a vedoucího A-týmu nahradí Tomáše Skolku, který se rozhodl naplno věnovat pedagogické dráze.

Tomáš Skolka byl vedoucím mužstva a zároveň asistentem kouče Dvořáka od sezony 2017/18. K tomu stíhal trénovat klubovou mládež a vyučovat na partnerské ZŠ Oskara Nedbala. Z důvodu velkého vytížení se s koncem sezony 2021/22 rozhodl skončit v obou funkcích u A-týmu, zůstává však trenérem mládeže. „Tomášovi děkujeme za dlouhých pět sezon, ve kterých odváděl pro Jihostroj obětavou práci. Jsme rádi, že bude v klubu stále pečovat o naše mladé naděje a na starosti bude mít nadále také volejbalové kempy a další mládežnické projekty,“ uvádí generální manažer Robert Mifka.

Na uvolněné místo se rovnou z pozice hráče přesouvá klubová legenda Radek Mach. Dlouholetý kapitán, který odehrál v Jihostroji neuvěřitelných devatenáct sezon, se na novou pozici těší. „Jsem moc rád, že zůstávám v klubu. Bude to pro mě nová výzva a moc se na ni těším. Doufám, že v tandemu s Rendou Dvořákem přineseme Jihostroji další úspěchy,“ komentuje sedmatřicetiletá ikona klubu.

Hlavním trenérem Jihostroje bude už sedmou sezonu v řadě René Dvořák, který má v klub ještě rok platnou smlouvu. Čerstvě sedmapadesátiletý stratég se tak stává nejdéle působícím koučem v novodobé historii Jihostroje, která se píše od září 1995. Ke konci sezony 2022/23 se Dvořák dočká svého jubilejního 200. odkoučovaného extraligového zápasu v Jihostroji. V tuto chvíli je na čísle 177.

„V Jihostroji jsem celkově nějakých 25 let a spolu s masérem Křápou jsme svým způsobem už takový inventář klubu. Jsem s klubem spjatý a bývalá Škodovka a dnešní Jihostroj jsou moje srdeční záležitost. Vždycky se snažím pro klub odvést sto dvacet procent práce,“ říká René Dvořák. Sedm sezon v řadě působil v klubu naposledy Milan Žák, který byl hlavním trenérem mezi lety 1994–2001. Více ročníků v pozici hlavního trenéra A-týmu odtrénoval v celé historii klubu pouze Zdeněk Scheichl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Radek Mach, Jihostroj, volejbal, sport, trenér, Oskar Nedbal, Robert Mifka, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mach zůstává v Jihostroji. V realizačním týmu střídá Skolku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.