Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj vyhlíží novou sezonu. V listopadu je na programu Pohár CEV

Volejbalisty českobudějovického Jihostroje čeká v sobotu první ligové utkání. Od 18 hodin vyzvou Jihočeši Ostravu. Fanoušci se mohou těšit na nové tváře i upravené zázemí ve Sportovní hale, kde se zatím stále opravuje střecha. Po 19 letech nebude na soupisce Radek Mach.

Stálice Jihostroje ale na zápasech chybět nebude. Fanoušci ho uvidí na střídačce, kde bude pomáhat týmu k úspěchům, kterých sám dosáhl. Prezident klubu Jan Diviš na dnešní tiskové konferenci řekl, že je cílem minimálně semifinále. Poté bude podle něj záležet mimo jiné na aktuální formě, klub by ale měl opět bojovat o přední umístění. „Hlavní je, abychom fanoušky bavili dobrým volejbalem,“ vzkázal Diviš. 

Ten zároveň připomněl, že bude záležet i na pozici nahravače, kterou obsadí argentinský reprezentant Matias Giraudo. Změn bylo ale více. Kromě blokaře Radka Macha odešel i univerzál Casey Adam Schouten a do své rodné země se vrátil Španěl Miguel Ángel de Amo. Do Budějovic naopak dorazili slovenský blokař Peter Ondrovič, který se vrátil po ročním angažmá v Belgii, nizozemský univerzál Stijn van Schie a již zmíněný Giraudo.

Kapitánem se stal smečař Martin Licek. Ten na dnešní tiskové konferenci přiznal, že je to pro něj čest. Klub podle něj může dosáhnout úspěchů a důležité bude táhnout za jeden provaz. 

Změny v kádru

Přišli:
Peter Ondrovič / blokař / Lindemans Aalst (Belgie)
Matias Giraudo / nahravač / Nice Volley-Ball (Francie)
Stijn van Schie / univerzál / Knack Volley Roeselare (Belgie)

Odešli:
Radek Mach / blokař / konec kariéry
Miguel Ángel de Amo / nahravač / Club Voleibol Guaguas (Španělsko)
Casey Adam Schouten / univerzál / VK Lvi Praha
 

V sobotu Jihočeši doma přivítají Ostravu. Kvůli opravám střechy Sportovní haly musí fanoušci využít boční vchod. Generální manažer Robert Mifka na tiskové konferenci řekl, že by měla být hala připravená, i přestože tam některé práce pokračují. 

Kvůli rekonstrukci se volejbalisté připravovali několik týdnů v tělocvičně ZŠ O. Nedbala. Před nedávnem se konečně přesunuli do Sportovní haly, kde je nyní poměrně chladno, kromě toho tam do rekonstruované střechy zatéká. 

„Určitě si ale nestěžujeme, jsme rádi, že už se můžeme připravovat ve Sportovní hale. Je to pro nás velmi důležité,“ vzkázal trenér René Dvořák. Domácí zápasy UNIQA extraligy s výjimkou televizních bude hrát Jihostroj tradičně od 18 hodin.

Extraligy se letos účastní 13 týmů. Poslední dva celky po základní části budou hrát baráž s vítězem 1. ligy o jedno místo pro extraligovou sezonu 2023/24. Jihostroj obhajuje prvenství v domácí pohárové soutěži, která se tentokrát bude hrát i ve čtvrtfinále pouze na jeden vítězný zápas.

Jihočechy čeká také evropský Pohár CEV. „V této sezoně by pro nás soupeř měl být hratelnější. Los nám zatím konkrétního protivníka nepřisoudil, ale stane se jím tým postupující z první fáze Poháru CEV. Tím bude vítěz souboje mezi chorvatským Osjekem a poraženým týmem z dvojice Strumica (Makedonie) – Dynamo Apeldoorn (Nizozemsko), kteří na sebe narazí v úvodní fázi Ligy mistrů,“ popsal v tiskové zprávě Mifka. České Budějovice budou hrát venkovní utkání v období od 8. do 10. listopadu, domácí zápas je na programu 15. listopadu. 

Jihostroj i nadále podporuje silná fanouškovská základna. „Jsme rádi, že fanoušci zůstávají s námi. Většina z nich si prodloužila permanentku z minulé sezony a opět tak můžeme počítat s téměř třemi stovkami permanentkářů,“ sdělil marketingový manažer Matěj Mayer. Od minulé sezony je ve Sportovní hale nová LED obrazovka, i nadále tam zůstává dětský koutek, který se ale otevře až po volbách. Po rekonstrukci střechy dojde v průběhu sezony k instalaci nového ozvučení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Volejbalový klub České Budějovice, z.s.

Štítky české budějovice, Jihostroj, volejbal, sportovní hala, Radek Mach, střecha, Ostrava, tisková konference, Belgie, Jan Diviš, Casey Adam Schouten, Peter Ondrovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vyhlíží novou sezonu. V listopadu je na programu Pohár CEV  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.