Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žáci Jihočeského kraje triumfovali na mistrovství republiky krajů

Mládežnický volejbal na jihu Čech zažívá vskutku unikátní sezonu. Tentokrát se podařil úspěch pod hlavičkou Jihočeského kraje, který obsadil na mistrovství České republiky krajů první místo. Kategorie žáků tak dokázala to, co se zřejmě ještě nikomu nepovedlo – v jedné sezoně vyhrát Český pohár, mistrovství ČR i mistrovství ČR krajů.

Nejnovějším úspěchem jihočeského mládežnického volejbalu je triumf na mistrovství České republiku v kategorii hráčů do 16 let. Výběr Jihočeského kraje byl složen z žákovských volejbalistů Jihostroje a jednoho hráče Prachatic. 

„Je to zase něco jiného. Kraje skládají družstva z nejlepších klubů a hráčů v daném kraji. Proto je tohle vítězství obrovsky cenné,“ uvědomuje si trenér Tomáš Skolka.

Vítězství mladíci ukořistili poslední květnový víkend v Hradci Králové. Přitom nepatřili mezi největší adepty na prvenství. Mezi favority si řadili Moravskoslezský a Středočeský kraj a také výběr Prahy.

Sestava: Gláser Martin, Tůma Hugo, Suchý Marek, Pavlíček Dan, Sina Florián, Skolka Tomáš, Kotýnek Jan, Král Jiří, Našinec Martin, Šauman Filip, Srbený Matěj, Přerost Lukáš. 
Trenéři: Skolka Tomáš, Schwachová Nikola, Koranda Pavel (vedoucí). Tréninky dále vedli: Kosař Martin, Ungrová Sabina, Fábera Tomáš (videotechnik).

„Z favoritů jsme prohráli jen s Prahou hned první zápas na turnaji 0:2, ale oba sety byly velmi těsné. Moravskoslezský kraj jsme porazili v semifinále 2:1, a to díky skvělému týmovému výkonu a pomoci střídajících hráčů. Ve finále jsme narazili na silný Středočeský kraj, ale vyhráli jsme jednoznačně 2:0,“ těší trenéra výběru Jihočeského kraje.

Pro své svěřence má Tomáš Skolka slova chvály. „Měli jsme převahu v obraně na síti a kluci výborně dodržovali naše taktické pokyny, to se týká hlavně servisu.“ 

Výjimečný ročník v žákovské kategorii tak vyhrál vše, co mohl – Český pohár, mistrovství ČR i mistrovství ČR krajů. „Vzhledem k často kolísavým výsledkům u kluků do šestnácti let, je to opravdu unikátní sezona,“ vysvětluje trenér Jihočechů, který dlouhá léta připravuje českobudějovickou mládež.

Zástupci Jihostroje získali na turnaji dvě individuální ocenění: nejlepším blokařem se stal Jan Kotýnek a nejlepším smečařem byl Tomáš Skolka mladší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, sport, české budějovice, jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci Jihočeského kraje triumfovali na mistrovství republiky krajů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.