Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

První venkovní vítězství vybojoval Jihostroj v Ostravě

Na hřišti posledního týmu tabulky vyhrál Jihostroj úvodní dva sety shodně 25:21, ve třetí sadě však dokázala domácí Ostrava zápas zdramatizovat, když vybojovala napínavou koncovku 28:26. Čtvrté dějství ale opět ovládly České Budějovice, které tak po dvou porážkách na palubovkách soupeřů získaly první venkovní výhru! Hned ve čtvrtek čeká Jihostroj ve Sportovní hale duel s Příbramí.

Po vyrovnaném úvodu jdou do prvního dvoubodového vedení hosté z Českých Budějovic po nevynucené chybě Tsmokala (8:10). Když Tsmokalo vytlouká hostující bloky, srovnává na 11:11. Luengas dělovým podáním posílá hosty opět do mírného náskoku (11:13). Ondrovič plachtícím podáním a van Schie dohrávkou zvyšují na 12:16. Luengas bodovým blokem upravuje na 14:19. Střídající Vancl dvěma bodovými příspěvky snižuje na 16:19. Olsen se Tsmokalem skvělou obranou na síti dostávají Ostravu na dohled, 20:21. Po bloku Taylora-Parkse mají hosté tři setboly a při hře Carísia na druhou přes vyhrávají první set 21:25.

V úvodu druhého setu oba celky hodně kazí podání. Po dobré obraně hostů na síti a nevynucené chybě Mazocha odskakují hosté na tříbodový rozdíl (6:9). Po přímém bodu z podání Carísia a bloku Taylora-Parkse ztrácí Ostrava na favorita zápasu pět bodů (7:12). Jihostroj hraje obětavě, ale domácí nic nevzdávají. Jarosinski snižuje z dohrávky a skvělého bloku na 15:17. Hosté si ale náskok hlídají a po zkaženém podání Jarosinkeho jsou blízko k zisku druhého setu (19:23). Druhou sadu ukončuje útokem středem Ondrovič (21:25).

V úvodu třetího setu po parádních blocích kapitána Ostravy Dvořáka a dohrávce Jarosinkeho vedou domácí 8:4. Tsmokalo propálí vše, co mu stojí v cestě a Ostrava je v momentální euforii (11:6). Hosté si pomáhají podáními Carísia a Sedláčka, ale Ostrava drží po Tsmokalově esu dostatečné vedení (16:11). Hosté nechtějí do čtvrtého setu a bodovými bloky si pomohou ke snížení na 18:16. Ondrovič trestá nedůrazný útok domácích (21:20). Nevynucenými chybami Ostravy hosté otáčejí vývoje skóre na 22:23. V samotném závěru setu sice mají hosté hned mečbol, ale domácí si vybojují tři setboly. Tsmokalo vytlouká hostující bloky a zápas pokračuje (28:26).

České Budějovice rychle vedou v úvodu čtvrtého setu při podání Carísia 0:3. Domácí po chytrém úderu Pawluna srovnávají na 4:4. Ostrava nemá dost a Tsmokalo třemi esy posílá svůj tým do vedení 9:6. Neméně zdatně si počíná za koncovou čarou van Schie (8:9). Van Schie otáčí dobrou obranou na síti na 13:14. Nizozemský univerzál drží hosty skvělým výkonem (14:16). Dvořák srovnává blokem na 18:18. Po technické chybě domácích si hosté berou zpět vedení, navíc je na podání podrží mladík Leština (18:21). To už je pro domácí velké manko. Po důrazném útoku Leštiny mají hosté čtyři mečboly (20:24). Zápas končí po zbytečné Pawlunově nevynucené chybě (21:25).

Ohlasy

Dariusz Luks (trenér VK Ostrava)Bojovali jsme s velmi dobrým soupeřem. Budějovice mají strašně velkou sílu, hlavně v útoku. Ale kdyby naši kluci bojovali od začátku jako ve třetím setu, tak bychom mohli mít radost ze zisku nějakého bodu. Škoda toho, že děláme hodně zbytečných chyb ve vážných okamžicích. Soupeř byl celkově lepší a my musíme hodně trénovat, abychom vyhráli zápas v Ústí nad Labem. Je na čase, abychom už získali nějaké body.

Andrzej Kowal (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Od začátku jsme hráli soustředěně a v pohodě. Soupeř z Ostravy od začátku riskoval na podání, které mu nevycházelo. Ve třetím setu ho začali trefovat, byli pak lepší i v útoku a my jsme z toho trochu znervózněli. Dělali jsme hodně chyb, ale pramenilo to z velmi dobré hry Ostravy. Čtvrtý set byl z naší strany nervózní, ale trpělivou hrou jsme ho nakonec dokázali vyhrát.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky jihostroj, české budějovice, volejbal, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První venkovní vítězství vybojoval Jihostroj v Ostravě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.