Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihostroj i napočtvrté doma suverénní

Jihostroj v náročném programu vměstnal mezi dvě utkání Ligy mistrů ještě extraligové kolo se Zlínem. V domácím prostředí Českobudějovičtí opět neztratili ani jeden set a počtvrté za sebou slaví vítězství 3:0. Už v úterý je čeká velkolepý souboj proti polskému Jastrzebski Wegiel v Lize mistrů.

Mezi svými zápasy Ligy mistrů České Budějovice hostily v rámci extraligového kola Zlín. Jihostroj začal utkání v roli favorita lépe. Ve skvělé formě hrající domácí nahrávač Carísio zásoboval pestrými nahrávkami univerzála van Schieho i smečaře Luengase. V polovině setu se skóre vyšplhalo už na 16:8 pro Jihostroj. Zlínští kazili a v prvním setu značně ulehčili domácím úspěšný vstup do utkání.

Českobudějovičtí mohli být velmi spokojeni s výkonem v prvním setu, avšak na začátku druhého nepokračovali ve své dominanci. Zlínští využili toho, že Jihostroj ubral nohu z plynu, a drželi až do poloviny druhého setu vyrovnaný stav. Následně se však domácí přece jen rozjeli a parádním výkonem je táhl především blokař Taylor-Parks, který byl u všeho podstatného. Jihočeši nakonec s velkým náskokem vyhráli i druhou sadu – 25:18.

Jihostroj měl díky slušnému náskoku možnost dát prostor novému univerzálovi Alejandru Gonzálezovi, který se ve třetím setu uvedl šesti body. Domácí nadále nadstandardně podávali a díky servisu dokázali odtáhnout Zlín od sítě. Třetí set se vyvíjel jednoznačně a delší dobu před koncem bylo jasné, že utkání směřuje k vítězství Jihostroje. Nakonec z toho byl set, ve které se Zlín téměř dostal na dvacet bodů, České Budějovice si však pohlídaly koncovku a zvítězily 25:19.

"V kvalitě mančaftů je velký rozdíl, ale my se v těchto zápasech snažíme soustředit hlavně na sebe a naši hru. Na servis, příjem, útok – musím říct, že se všemi činnostmi jsem byl spokojený. Myslím, že jen dvakrát jsme ztratili tři body v řadě. Měli jsme alespoň prostor dostat do hry i nového univerzála Alejandra Gonzáleze. Celkově jsem rád, že se i čtvrtý zápas doma povedl," shrnul trenér VK Jihostroj České Budějovice Andrzej Kowal.

VK Jihostroj České Budějovice - VSC Fatra Zlín
3:0 (25:13, 25:18, 25:19)

VK Jihostroj České Budějovice:  Ondrovič, Carísio, Balabanov, Taylor-Parks, van Schie, Luengas, libero Michálek. Střídali: González a Leština

VSC Fatra Zlín:  Šulc, Kozák, Čechmánek, Žák, Bojanov, Gálík, libero Toman. Střídal: Římal, Truong, Vodička

Nejvíce bodů: van Schie 12, Taylor-Parks 11, Luengas 10 – Bojanov 8, Čechmánek a Žák oba 6

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, sport, Jihostroj, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj i napočtvrté doma suverénní  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.