Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Volejbalisté Českých Budějovic mají první výhru v Lize mistrů i naději na postup

Volejbalisté Českých Budějovic poprvé v tomto ročníku Ligy mistrů vyhráli. Německý Lüneburg dnes na domácí palubovce porazili hladce 3:0 na sety a drží naději na postup ze skupiny D. Pokud by na závěr skupiny příští týden naplno bodovali proti Las Palmas, mohli by při souhře dalších výsledků skončit i druzí.

Zatímco v Německu Jihostroj v listopadu na úvod Ligy mistrů nezískal ani set, tentokrát zejména v prvních dvou sadách dominoval. Brazilský nahrávač Eduardo Carísio ukázal, že se po zranění vrátil do výborné formy, a díky kvalitní přihrávce mohl rozdělovat míče svým útočníkům. V prvním setu nejčastěji dostával jeho důvěru kubánský univerzál Alejandro Miguel González, od druhé sady byl nezastavitelný argentinský smečař Agustín Ignacio Luengas.

S jeho útoky z přední i zadní části hřiště si obrana německého klubu nedokázala poradit, celkem Luengas nasbíral 20 bodů a byl nejproduktivnějším hráčem duelu. Naopak volejbalisté Lüneburgu udělali v útoku i na servisu řadu nevynucených chyb.

První set tak vyhráli Jihočeši 25:16, druhou sadu získali v poměru 25:19. „Měli jsme spoustu příležitostí v útoku a ofenzivu jsme rozdělili mezi dva hráče, Ignacia Luengase a Alejandra Gonzáleze. To nám stačilo," řekl trenér Jihostroje Andrzej Kowal na klubovém webu.

Jen ve třetím setu, kdy se Lüneburg zlepšil na přihrávce i v útoku, byl k vidění vyrovnaný volejbal. Koncovka ale patřila domácím. Luengas a González dalšími úspěšnými útoky dostali České Budějovice do vedení 24:22. Po zkaženém servisu blokaře Petera Ondroviče měl závěrečný míč nečekaného hrdinu. Po horším příjmu musela nahrávka z pole směřovat na bulharského smečaře Kalojana Balabanova, jenž do té doby proměnil v bod jen dvě z jedenácti ofenzivních příležitostí. Tentokrát z těžké pozice míč složil a ukončil zápas, když Jihostroj vyhrál tento set 25:23.

Nahrávač Carísio ocenil pokrok, jaký úřadující čeští vicemistři udělali. „Myslím si, že rosteme každým zápasem. Cítíme se velmi sebevědomě. Dneska jsme byli lepším týmem," řekl České televizi.

To uznal i trenér Lüneburgu Stefan Hübner. „Vyhrál lepší tým. My jsme bohužel měli nulovou efektivitu na podání a pak je opravdu těžké hrát proti týmu s tak kvalitním nahrávačem," řekl kouč hostů.

Jihostroj České Budějovice po tříbodovém zisku zůstává na posledním čtvrtém místě skupiny D. Druhé Las Palmas a třetí Lüneburg mají po šesti bodech. Pokud španělský a německý klub nezískají ani bod v zápase, kdy je čeká polský favorit Jastrzebski Wegiel, mají českobudějovičtí volejbalisté šanci na druhé místo.

Závěrečný duel skupiny s Las Palmas budou hrát doma ve středu 17. ledna. "Rozhodovat o postupujícím bude příští týden zápas proti Guaguas (Las Palmas). Je možné, že ani dvě vítězství nám nebudou stačit, ale z tohoto zápasu mám určitě radost a jsem spokojený s výkonem týmu," ocenil Kowal.

Vítězové pěti skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, celky z druhých míst a nejlepší mužstvo z třetí příčky si zahrají předkolo play off. Zbylé týmy z třetích míst budou pokračovat v Poháru CEV.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto cev.eu

Štítky jihostroj, české budějovice, volejbal, sport, liga mistrů

Volejbalisté Českých Budějovic mají první výhru v Lize mistrů i naději na postup  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.