Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihostroj přesvědčivě vítězí i podruhé a v semifinále má mečbol

Druhý zápas semifinále přilákal do Sportovní haly téměř dva a půl tisíce fanoušků, kteří sledovali v prvních dvou setech povedené představení Jihostroje. Ve třetím setu prokázalo svou kvalitu i Kladno, ale Jihočeši potvrdili dosavadní vítěznou jízdu v play-off ve čtvrtém setu. České Budějovice se ujaly vedení 2:0 v semifinálové sérii a v sobotu jedou na Kladno útočit na postup do finále extraligy.

Ke druhému semifinálovému duelu se série mezi Českými Budějovicemi a Kladnem přesunula na jih Čech, kam dorazila na Jihostroj největší návštěva v sezoně. Lépe však začali hosté, kterým se podařilo hned na začátku rozehrát univerzála Platačse. Naopak Jihostroj ztrácel a poprvé bylo vyrovnáno až za stavu 13:13. Ke konci setu se Jihostroj rozehrával a dostal se do tempa. Domácím se navíc povedlo střídání – především na podání pomohl mladík Leština. Když nakonec González vytloukl v klíčové chvíli bloky Kladna, radoval se Jihostroj z vítězství v prvním setu.

Druhý set rozehrál tentokrát lépe Jihostroj, který pokračoval ve skvělé formě, kterou nabral už ve druhé polovině prvního setu. Domácím parádně fungovaly bloky, které obstarávali v největší míře Okolić se Sedláčkem. Během druhého setu se ještě k hlasitější podpoře probrala Sportovní hala a z hráčů domácího celku čišela energie a odhodlání. Kladno se až ke konci setu alespoň trochu dostalo do hry za stavu 22:18, Jihostroj si ale pohlídal výhru i ve druhém setu.

Kladenští byli ve třetím setu psychicky dole a měli nůž na krku. Jihostroj však nevyužil situace. Domácí začali sázet na zajištěný – lehčí servis, čehož hosté využili. Kladno vedlo většinu druhého setu, začal se prosazovat i univerzál Platačs, který byl v dosavadním průběhu série za očekáváním. Hosté ve třetím setu výrazně zabrali, připsali si čtyři bloky a po povedeném výkonu snížili stav setů na 1:2.

Čtvrté dějství bylo dlouho vyrovnané. Kladnu vycházely challenge sporných balonů a za stavu 12:10 se dostalo do vedení. Domácí zareagovali time-outem a postupně začali překlápět misky vah na svou stranu. Rozdílovým hráčem byl domácí univerzál González, který sice kazil podání, zato na útoku byl naprosto nezastavitelný a jen ve čtvrtém setu zapsal sedm bodů. Koncovka ještě byla mírně dramatická, ale Jihostroj si samý závěr pohlídal zkušeně a před plnou halou získal druhé vítězství v semifinálové sérii!

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen kubánský univerzál Alejandro González, který si připsal 24 bodů a jeho úspěšnost na útoku byla 67 procent.

Ohlasy

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice)Věděli jsme, že Kladno bude mnohem silnější než v prvním zápase. První dva sety jsme odehráli dobře, ve třetím se začalo Kladnu herně dařit a my jsme museli znovu zabrat. Pomohli nám fanoušci a jejich energie, kterou nám dávali. Jsme šťastní, ale víme, že naše práce ještě není u konce. V sobotu nás čeká těžký zápas na Kladně. Samozřejmě do toho půjdeme s tím, že chceme postoupit do finále už ve třetím zápase.

Petr Kohout (trenér VK Jihostroj České Budějovice)Zápas jsme začali výbornými dvěma sety. Hlavně na servisu a v obraně jsme soupeře přehrávali. Ve třetím setu jsme trochu polevili, čehož Kladno využilo, protože má na to dostatečně kvalitní mančaft. Čtvrtý set byl už o našem morálu, šli jsme si za vítězstvím a hodně nám taky pomohli fanoušci.

VK Jihostroj České Budějovice - Kladno volejbal cz 3:1 (25:23, 25:19, 19:25, 25:21)

Nejvíce bodů: González 24, Luengas 16, Okolić 11 – Platačs 20, Seppänen 12, Zajíček a Goncalves oba 9. Útoky: 54:47. Esa: 3:7. Bloky: 12:6. Chyby soupeře: 25:28. Rozhodčí: Kvarda a Činátl. Diváci: 2 363

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, jihostroj, sport, volejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj přesvědčivě vítězí i podruhé a v semifinále má mečbol  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.