Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Michálka čeká s volejbalisty Jihostroje už 17. sezona, pokračuje i Kovařík

S volejbalisty Českých Budějovic budou v příští sezoně bojovat o obhajobu titulu obě libera Michael Kovařík i Petr Michálek. S jedničkou mistrovské sezony na tomto postu Kovaříkem uzavřelo vedení týmu tříletou smlouvu. Legendu Jihostroje Michálka, který si hru na liberu vyzkoušel poprvé, čeká v klubu už sedmnáctá sezona.

„Pro Petra to byla první sezona, kdy musel přepnout ze smečařského myšlení na mentalitu libera. Se změnou se popasoval bravurně a ukázal, že volejbalově ani na této pozici nepatří do starého železa," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Robert Mifka na adresu Michálka, který se po své první sezoně na postu libera stal členem širšího kádru české reprezentace.

V Českých Budějovicích se brzy pětatřicetiletý Michálek v historických tabulkách přiblíží Petru Habadovi (18 sezon) a Radku Machovi (19 sezon).

Novým trenérem Jihostroje bude Zdeněk Šmejkal

Přišel, viděl, zvítězil. Tak se dá shrnout angažmá prvního zahraničního trenéra v Českých Budějovicích Andrzeje Kowala, který však po zisku titulu odchází do polské PlusLigy. Novým koučem Jihostroje bude Zdeněk Šmejkal, bývalý reprezentační trenér...

Sedmadvacetiletý volejbalista Michael Kovařík se ocitl v Jihostroji vlastně náhodou před dvěma lety, původně jako krátkodobá záplata za zraněného Martina Kryštofa. Nakonec zůstal a v letošním play-off byl klíčovým prvkem českobudějovického úspěchu.

„V uplynulé sezoně udělal obrovský progres. Hrál prostě tak výborně, že Petra Michálka nepustil na hřiště, přestože i on se na liberu dobře etabloval. Michael je v ideálním věku a měl by být dlouhodobou jedničkou na této pozici i v české reprezentaci," konstatoval Mifka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Sport, volejbal, muži, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michálka čeká s volejbalisty Jihostroje už 17. sezona, pokračuje i Kovařík  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.