Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

První posila pro Jihostroj. Do týmu přichází Brazilec Robinho

Volejbalové mistry v Českých Budějovicích posílí v nadcházející sezoně 2024/25 Brazile Robson „Robinho“ Rodrigues Wan Der Maas. Osmadvacetiletý smečař přichází do České republiky z prestižní franzouzské ligy.

Jeho spoluhráčem ve Francii byl někdejší nahrávač Jihostroje Matias Giraudo. A právě jeho reference pomohly zlákat útočně laděného smečaře Robsona Rodriguese na jih Čech. Uplynulý ročník působil v ambiciózním francouzském klubu Tourcoing Lille Métropole, kde se v průběhu sezony blýskl velmi solidními výkony. I přes nevelkou postavu 188 centimetrů se dokázal prosazovat na útoku díky svým výborným atletickým přednostem.

„Jedná se o dynamického smečaře, který svou menší postavu nahrazuje excelentními skokanskými předpoklady, a dokáze tak útočit z velké výšky. Další jeho předností je tvrdý skákaný servis. Věříme, že do našeho týmu přinese zkušenosti, temperament a pozitivní energii, která z něj čiší. Má velkou motivaci být jedním z hlavních pilířů týmu s ambicí bojovat o titul,“ komentuje generální manažer Robert Mifka.

Robson Rodrigues podepsal na jihu Čech smlouvu na jednu sezonu s možností uplatnění opce ze strany klubu i na další ročník 2025/26.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihostroj

Štítky Jihostroj, volejbal, posila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První posila pro Jihostroj. Do týmu přichází Brazilec Robinho, Robson „Robinho“ Rodrigues Wan Der Maas  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.