Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jihostroj dnes vyzve v televizní dohrávce Příbram

V pondělním televizním volejbalovém derby se utká mistrovský tým Jihostroje s Příbramí, která jako jediná vzala v loňské sezoně Jihočechům body, a to hned ve dvou utkáních. Zajímavé je, že oba dva zápasy prohrál Jihostroj na domácí palubovce. Dnešní duel bude k vidění od 20.10 hodin na ČT Sport.

Příbram je družstvo, které je polohou i stylem hry Budějovickým nejblíže. V letošní sezoně však oba dva týmy prošly několika změnami. Někteří hráči, hrající v minulých letech v Příbrami, odešli do Jihostroje, řada volejbalistů, včetně trenéra Příbrami Petra Broma, naopak dříve působila na jihu Čech.

I z těchto důvodů se dá hovořit o opravdovém derby, jelikož hráči navzájem znají soupeřovo prostředí a také oba kouče, kteří si svou trenérskou židli vyměnili v loňské sezoně.

„Svůj první zápas proti Jihostroji jsem sehrál již vloni v dresu Zlína. Na derby se velmi těšíme, jelikož to bude televizní utkání. Uvědomujeme si, že hosté jsou velkými favority, a tak bychom za úspěch považovali zisk jakéhokoliv bodu,“ uvedl nahrávač Příbrami Michal Sládeček, jenž získal v dresu Jihostroje čtyři mistrovské tituly.

„Naše nová posila Luděk Švejcar, který se poprvé objeví na liberu, je Budějčák a léta nastupoval v dresu prvoligového EGE. Pro něho to bude premiérové extraligové utkání v životě a hned proti Českým Budějovicím. Trénuje s námi už dva týdny a všichni věříme, že zápas zvládne,“ prozradila bývalá opora Jihočechů.

Barvy Jihostroje naopak bude hájit hráč, který v minulém soutěžním ročníku Uniqa extraligy působil právě v Příbrami. „Já jsem sice z Rakovníku, ale v Příbrami jsem hrál devět let poté, co si mě do juniorské extraligy vytáhl trenér příbramské mládeže,“ uvedl Kriško.

„Na utkání se velice těším a doufám, že nastoupím proti svým bývalým spoluhráčům v nejlepší formě. I když poprvé přijíždím jako soupeř, je pro mne Příbram taková srdeční záležitost. Místní fanoušci jsou skvělí a své hrdiny hlasitě a věrně podporují, tak doufám, že na mě budou hodní,“ smál se při rozhovoru s Budějckou Drbnou Michal Kriško, který vloni získal s Kocoury bronzovou medaili.

Autoři

Štítky volejbal, Kocouři Vavex Příbram, Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Příbram, Jihostroj, ČT sport, Michal Kriško, Česko, Česká volejbalová extraliga mužů, Michal Sládeček, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj dnes vyzve v televizní dohrávce Příbram  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.