Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jihostroji chybí jedna výhra k postupu do finále

Na horké půdě příbramských Kocourů se podařilo hned v prvním venkovním utkání budějckým volejbalistům jasně zvítězit 3:0 a nahrát si tak na pomyslný mečbol. Pokud totiž Jihočeši přehrají domácí i zítra, postoupí tak jasně do finále Uniqa extraligy.

Ve třetím utkání semifinále vsadil trenér Jihostroje Jan Svoboda na zkušené matadory a do základní sestavy se vrátili nahrávač Zapletal i univerzál Novotný.

Tato velezkušená sestava, ve které se pod věkovou hranicí třiceti let pohybovali pouze libero Michálek a blokař Mach, doslova na Kocoury vlétla a zásluhou výborného servisu ukořistila za pouhých 25 minut první sadu.

Do dalšího setu došlo k několika střídáním v kádru domácích, a tak do základní sestavy přišel další zkušený hráč Havrlík a vzápětí posílil přihrávku Málek. Domácí trápení na přihrávce však tímto neustalo, a i když Jihostroj nepodával žádné nepřihratelné servisy, tak zejména Čížek měl s příjmem velké potíže.

Hosté se tak dostali velmi brzo do nadějného šestibodového vedení. Na hřiště se pak dostal domácí nahrávač Pekárek, který hru velmi oživil, ale na rozjetý Jihostroj to již nestačilo a Budějčáci si připsali i druhou sadu.

V posledním setu se Jihostroj dostal k velmi nadějnému vedení hned v úvodu. I když se Kocouři přiblížili na rozdíl čtyř bodů, Jihočeši opět zařadili vyšší stupeň, přidali ve všech činnostech a v klidu zápas dohráli.

„Dnes nás Jihostroj přehrál ve všech činnostech. Měli jsme největší problém s přihrávkou a útočili jsme prakticky stále do plných. Jediný hráč, který byl schopný točit míče, byl náš univerzál Patucha, ale to proti Budějovickým nestačí,“ uvedl po utkání trenér Kocourů Petr Brom.

„Každý zápas proti Příbrami, a to hlavně na její domácí palubovce, je těžký. My jsme dnes byli lepší hlavně v rychlé hře na nahrávce, čímž jsme domácím znemožnili nás ubránit. Samozřejmě bychom chtěli sérii ukončit již zítra, ale snažíme se jít zápas po zápasu, takže bych nerad předbíhal,“ zhodnotil stav série 3:0 ve prospěch Budějčáků jejich kouč Jan Svoboda.

Volejbalový oddíl Příbram - Jihostroj České Budějovice 0:3 (-15, -21, -17)

Čas: 95 minut. Nejvíce bodující hráči: Patucha 12 - Novotný a Pláteník 12. Rozhodčí: Krtička, Renčín. Diváci: 800.

Příbram: Sládeček, Patucha, Bezděka, Leikep, Čížek, Moník - libero Švejcar. Střídali Havrlík, Málek a Pekárek. Trenér Petr Brom.

Jihostroj: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Rojas, Pláteník - libero Michálek. Střídal Habr. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VO Kocouři Vavex Příbram, VK Jihostroj České Budějovice, play off Uniqa extraligy, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, finále, Jan Svoboda, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroji chybí jedna výhra k postupu do finále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.