Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Teplé počasí může zavírat malé lyžařské areály na jihu Čech

Lyžařské areály na jihu Čech zůstávají v provozu téměř bez omezení. Provozovatelé hlavně těch malých ale říkají, že pokud nezačne mrznout, budou muset možná už příští víkend přerušit provoz. V Lipně nad Vltavou budou mít o víkendu televizní reality show.

Podle provozovatelů jsou zatím ve skiareálu v Lipně nad Vltavou kvalitní podmínky. Na téměř jedenácti kilometrech sjezdovek je přes čtyřicet centimetrů sněhu. „Sjezdovky jsou velmi dobře přichystané a těšíme se na nápor rodin s dětmi, který začne už o tomto víkendu,“ řekl Petr Dušek ze Skiarélu Lipno.

Už v pátek začne v areálu také šestá série reality show S ČT sport na vrchol. Mezi novinky této soutěže, která je určená pro amatérské lyžaře, patří paralelní slalom. Trať si vyzkouší také sportovní ředitel Českého olympijského výboru a dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Martin Doktor i stříbrný olympijský medailista ve veslování Václav Chalupa. Děti, které dnes dostanou na vysvědčení samé jedničky, tu mohou lyžovat za 20 korun, Stezku v korunách stromů mohou projít zdarma. Na sobotu je mají naplánovaný snowboardový závod.

V provozu zůstává i lyžařský areál Kobyla na Zadově. Na sjezdovkách leží podle správce areálu Petra Vondraše přibližně 55 centimetrů sněhu. „Jedna část sjezdovky je částečně odtátá. Kvůli nedostatku sněhu jsme museli uzavřít sedačkovou lanovku,“ uvedl Vondraš.

Teplé počasí, kdy teploty přes den dosahují i k 10 stupňům Celsia, komplikuje život zejména provozovatelům malých areálů v kraji. „Zatím jedeme. Školní sjezdovka bude v provozu určitě. Nedokážu ale říct, jak na tom o víkendu bude sjezdovka Obrovec. Pokusíme se,“ uvedl provozovatel areálu v Kubově Huti na Prachaticku Vladimír Vykydal.

V provozu bez omezení zůstává i nedaleký areál v Horní Vltavici. Lyžaři se tu svezou na 400 metrů dlouhé sjezdovce. „Zatím jedeme bez komplikací. I o víkendu. Uvidíme jak to bude příští týden,“ správce areálu v Horní Vltavici Jaromír Kříž.

„Počasí nám zkomplikovalo život. To určitě. Ale lyžování o tomto víkendu bude ještě velice slušné. Nejsem si jistý, jak to bude příští víkend,“ řekl Václav Mazák z lyžařského areálu Kozí Pláň u Kaplice.

„U nás leží zhruba půl metru sněhu. Provoz neměníme. Vše bude teď záležet na počasí,“ řekl správce lyžařského areálu v Nové Bystřici u Jindřichova Hradce Michal Hána.

Zdroj ČTK

Štítky lyžařské středisko, Česko, sjezdovka, Lipno nad Vltavou, olympijské hry, Český olympijský výbor, Martin Doktor, Václav Chalupa, Horní Vltavice, ČT sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplé počasí může zavírat malé lyžařské areály na jihu Čech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.