Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Borci z TJ Karate uspěli v testu formy. A vyhlíží Premier League

Dva zahraniční turnaje absolvovali zástupci TJ Karate České Budějovice během uplynulého víkendu. V rakouském Steyru získali dospěláci na mistrovství Evropy goju-ryu 5 titulů. „Předvedené výkony mě potěšily,“ říká trenér TJ Karate Miroslav Hýsek. Na turnaj v Budapešti jely mladší naděje.

Pouhý měsíc schází do startu seniorského mistrovství světa WKF. A právě na tento turnaj se nejvíce soustředí tento rok závodníci TJ Karate České Budějovice. Proto vyrazili na mistrovství Evropy goju-ryu, které je nižší úrovně než WKF. „I tak tam jezdí karatisté, kteří mají medaile z Premier League nebo šampionátů WKF,“ vysvětluje Hýsek.

Titul mistrů Evropy goju-ryu získali Lucie Veithová, Klára Halodová, Adriana Crhonková, Marek Řeřicha a tým juniorů (Řeřicha, Gabriel, Schubert). „Všichni mě potěšili, protože na tatami splnili danou taktiku a i výkony byly na velmi vysoké úrovni,“ dodal dále trenér.

Asi nejvíce se vítězství čekalo od Lucie Veithové, která je dle trenéra v nejlepší formě. „Mé zápasy byly spíše takticky vedené, snažila jsem se především o to, abych zápasila chytře a neinkasovala v posledních sekundách jako na posledním šampionátu v Portugalsku. Měla jsem tu čest poprvé změřit své síly se Stephanií Kaupovou z Rakouska, která je v současné době v první desítce ve WKF rankingu. Ve finále jsem se pak utkala se slovenskou závodnicí Inou Macejkovou,“ řekla Veithová.

Druhá část výpravy, kterou tvořili nadaní dorostenci a žáci, vyrazila do maďarské Budapeště. „Turnaje se zúčastnilo zhruba 1200 závodníků, což byl dosavadní rekord. Turnaj jde každým rokem nahoru a silná konkurence se na výsledcích projevila. I tak jsme ale přivezli díky Lucce Štroblové alespoň jednu medaili,“ zhodnotil turnaj Hýsek.

Již následující víkend se nominovaní reprezentanti na říjnové mistrovství světa představí na turnaji Premier League v Německu, který bude z pohledu počtu závodníků ještě náročnější, než samotný světový šampionát. „Rozdíl je v tom, že na Premier League může do dané kategorie zasáhnout i pět závodníků z jedné země. A pak je těžké konkurovat takovému počtu Francouzů, Španělů nebo Turků, kteří jsou profesionálové,“ dodal Hýsek.

Výsledky – mistrovství Evropy goju-ryu:

1. místo: Lucie Veithová (kumite ženy -61 kg), Klára Halodová (kumite juniorky -59 kg), Adriana Crhonková (kumite U21 -55 kg), Marek Řeřicha (kumite junioři -76 kg), kumite tým junioři (Řeřicha, Gabriel, Schubert)
2. místo: kumite tým seniorky (Halodová, Veithová, Crhonková, Forstová), Vanessa Osouchová (kumite U10 +34 kg), Veronika Halodová (kumite U21 -55 kg), Nela Osouchová (kumite dorostenky -54 kg),
3. místo: Monika Burgerová (kumite juniorky -53 kg), Tomáš Gabriel (kumite junioři -61 kg), kumite tým juniorky (K. Halodová, Burgerová, Bukáčková).

Budapešť Open 2016:

3. místo: Lucie Štroblová (kata dorostenky),
5. místo: Lucie Štroblová (kumite dorostenky +54 kg), Adéla Průchová (kumite dorostenky -47 kg),
7. místo: Martina Šáchová (kumite dorostenky +54 kg).

Štítky karate, Premier League, Budapešť, trenér, České Budějovice, Steyr, Evropa, mistrovství světa, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Borci z TJ Karate uspěli v testu formy. A vyhlíží Premier League  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.