Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pětačtyřicet minut jsme bloudili, říká Michek. Nedělní etapu dojel v páté desítce

Masakr. Tak mluví o nedělní etapě Dakaru budějčák Martin Michek. Ten v dnešním 333 kilometrů dlouhém měřeném úseku bloudil a s více než hodinovou ztrátou dojel na jednačtyřicátém místě. Podobné komplikace řešila také řada dalších jezdců ze špičky startovního pole.

Rally Dakar 2022 odstartovala úvodním prologem, který bez větších komplikací zvládl také budějčák Martin Michek. Na nejrychlejšího Sanderse ztratil na devatenáctikilometrovém měřeném úseku přes čtyři minuty a umístil se na čtrnáctém místě.

„Byl to masakr. Dneska jsem si vyjel nejvyšší místo, co jsem na Dakaru kdy zajel,“ shrnul v bivaku po etapě Martin Michek a dodal: „Do etapy jsem startoval druhý, nejvýše, co jsem kdy byl. Byla to malinko nevýhoda. Etapa byla krásná, písková, bavila mě. Fakt jsme s předkem ze začátku letěli. Bohužel se pak stala navigační chyba, což rozhodilo celý předek," popsal Michek.

"Pětačtyřicet minut jsme bloudili ve skupinkách. Se mnou byl například Toby Price, Ricky Brabec a Benavides. Opravdu hodně lidí. Myslím, že nás zamotal Španěl Joan Barreda Bort. Když jsme jeli po pistě, tak se najednou vrátil zpátky a trošku to tam celý startovní pole rozhodil,“ dodal budějcký motocyklista.

Jak sám Michek říká, nic není ztraceno. „Mám z dnešní etapy jinak dobrý pocit. Zítra statuje další den a Dakar je dlouhá,“ doplnil.

Kvůli dešti a povodním sáhli organizátoři ke změně programu. Místo pondělní maratonské etapy, kdy posádky nocují jinde než mechanici, se pojede jen normální rychlostní zkouška. Na soutěžící čeká 338 měřených kilometrů.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally, Ricky Brabec, Joan Barreda Bort

Pětačtyřicet minut jsme bloudili, říká Michek. Nedělní etapu dojel v páté desítce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.