Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočech Tůma se chystá na Dakar. Sní o medailovém umístění

Při uplynulém ročníku Rallye Dakar zaznamenal nejlepší umístění ze všech českých účastníků. Nyní se čtyřkolkář Zdeněk Tůma připravuje na nadcházející ročník. Tam ho čeká podle svých slov nejtěžší trasa v historii.

Loni byl Zdeněk Tůma čtvrtý a nyní by chtěl své umístění ještě vylepšit. „Sním o bedně, ale vím, že to bude nesmírně obtížné. Konkurence je velká a organizátoři připravili vůbec nejtěžší trasu v historii,“ uvedl českokrumlovský rodák v tiskové zprávě.

„Bude to kruté. Čeká nás celkem čtrnáct etap, z toho snad čtyři ve čtvrté největší poušti světa Rub al-Chálí. Tam to bude zejména kvůli zrádným dunám extrémní,“ sdělil závodník Barth Racing týmu. 

Na Rallye Dakar vyrazí Tůma už popáté. „Na předešlý ročník vzpomínám moc rád. Splnil jsem si sen. Měl jsem i kliku, technika mě zlobila méně než mé soupeře. Dakar vytrestal spoustu závodníků a když jsem viděl, co pořadatelé nachystali na tenhle ročník, tak nepochybuji o tom, že to bude zase extrémní,“ řekl Tůma.

Závod začíná 31. prosince na břehu Rudého moře. Cíl je naplánovaný na 15. ledna na opačné straně Arabského poloostrova ve městě Dammám u Perského zálivu. Závodnicí ujdeou 8 549 kilometrů a 4 706 bude měřených. 

„Základní cíl je dojet, těch kilometrů je obrovská porce, může se stát cokoliv. Kolikrát si říkáte, že vše klape a najednou vás zastaví technická závada. Taky mě to může kdekoliv vykopnout, nebezpečí se skrývá na každém metru. Bude to hodně těžké, opět budu muset jet drobet hlavou. Trasa je údajně až ze sedmdesáti procent obměněná,“ dodal Jihočech. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Barth Racing

Štítky tůma, čtyřkolka, jižní čechy, česko, dakar, rallye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočech Tůma se chystá na Dakar. Sní o medailovém umístění  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.